Anmeldelse Cooperative learning
0   352

Cooperative Learning i indskolingen

Cooperative Learning i indskolingen

Fakta


Titel
Cooperative Learning i indskolingen

Forfatter
Hanne Vogelius Mikkelsen

ISBN
9788772815893

Pris
1.247,50 kroner

Type
Hæfte

Forlag
Dafolo

Man kan roligt fastslå, at Cooperative Learning (CL) har vist sig at være mere end en didaktisk døgnflue, og det er en fornøjelse at observere den stadige strøm af udgivelser, der hjælper både undervisere og elever videre med samarbejdslæringen.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne kopimappe er endnu en håndsrækning til især lærere, der ønsker at anvende Cooperative Learning i indskolingen. Forfatteren har med udgangspunkt i Kagans efterhånden velkendte strukturer skabt en slags koncentrat af sine egne positive erfaringer med anvendelsen af Cooperative Learning.

Et indledende kapitel redegør samvittighedsfuldt for det teoretiske arvegods; herefter følger en udførlig læsevejledning og dernæst de egentlige strukturer med tilhørende kopiark. Der formidles både strukturer til dansk og matematik, men også til klassens socialtræning, teamsamarbejdet og skole-hjem-samarbejdet.

Materialet virker ret gennemtænkt, hvilket blandt andet ses i de detaljerede beskrivelser af, hvordan hver struktur tænkes udfoldet i klassen eller på mødet. Alligevel har man her og der følelsen af at være en flue på væggen i forfatterens eget klasselokale - som om materialet visse steder ikke formår at overskride grænsen mellem fremragende lokal praksis og generelt velfungerende didaktik. For eksempel er rammefortællingerne og de tilhørende figurer til strukturerne i dansk og matematik virkelig magre. Der skal fyldes på med en usædvanlig god meddigtning og performance, for at jeg kan forestille mig mine elever i 2. klasse blive fænget!

Når det er sagt, er der masser af kvalificerede og praksisnære anvisninger på god undervisning at hente i mappen!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ