Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   353

Ære på spil

Ære på spil

Fakta


Titel
Ære på spil

Pris
Gratis

Type
Internet

Forlag
LOKK Landsforeningen af Kvindekrisecentre

"Ære på spil" er lidt mere end en animeret tegneserie, men måske ikke helt et spil. Jeg vil hellere beskrive det som et digitalt rollespil, hvor dine valg har indflydelse på fortællingens udvikling.

Artiklen fortsætter under banneret

Som dit første valg skal du bestemme, om du vil spille som Bilal eller Amira. Introduktionen er relativt teksttung for et spil, men denne del af teksten læses samtidig op. Herefter vælger du dialoger for din karakter i samtaler med familie og venner.

Valgene har en vis indflydelse på historiens udvikling. De trufne valg opsamles til sidst og kan bruges som udgangspunkt for det videre arbejde med dilemmaerne. Det er især denne del, der åbner op for de pædagogiske muligheder i forlængelse af spillet.

Spillet giver en vis indsigt i dilemmaer for unge fra familier med stærke æresbegreber. Dilemmaerne og reaktionerne på dialogerne er selvfølgelig meget forenklede, men ikke urealistisk forsimplede. Spillet opfordrer for eksempel ikke de berørte unge til direkte oprør mod familiens æresbegreber, men heller ikke til at lade stå til.

Med spillet følger link til en undervisningsguide, der, ud over forslag til organisering i klassen, tilbyder en række spørgsmål til videre diskussion. Derudover indeholder spillet et link til mere information om æresrelaterede konflikter.

Spillet er produceret for LOKK - Landsforeningen af Kvindekrisecentre - og er her tænkt til et særligt publikum. Imidlertid kan spillet sagtens indgå sammen med andre resurser i forskellige projekter i overbygningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
365 andre er allerede tilmeldt