Anmeldelse

Ære på spil

Ære på spil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ære på spil" er lidt mere end en animeret tegneserie, men måske ikke helt et spil. Jeg vil hellere beskrive det som et digitalt rollespil, hvor dine valg har indflydelse på fortællingens udvikling.

Fakta:

Titel: Ære på spil

Pris: Gratis

Type: Internet

Forlag: LOKK Landsforeningen af Kvindekrisecentre

Som dit første valg skal du bestemme, om du vil spille som Bilal eller Amira. Introduktionen er relativt teksttung for et spil, men denne del af teksten læses samtidig op. Herefter vælger du dialoger for din karakter i samtaler med familie og venner.

Valgene har en vis indflydelse på historiens udvikling. De trufne valg opsamles til sidst og kan bruges som udgangspunkt for det videre arbejde med dilemmaerne. Det er især denne del, der åbner op for de pædagogiske muligheder i forlængelse af spillet.

Spillet giver en vis indsigt i dilemmaer for unge fra familier med stærke æresbegreber. Dilemmaerne og reaktionerne på dialogerne er selvfølgelig meget forenklede, men ikke urealistisk forsimplede. Spillet opfordrer for eksempel ikke de berørte unge til direkte oprør mod familiens æresbegreber, men heller ikke til at lade stå til.

Med spillet følger link til en undervisningsguide, der, ud over forslag til organisering i klassen, tilbyder en række spørgsmål til videre diskussion. Derudover indeholder spillet et link til mere information om æresrelaterede konflikter.

Spillet er produceret for LOKK - Landsforeningen af Kvindekrisecentre - og er her tænkt til et særligt publikum. Imidlertid kan spillet sagtens indgå sammen med andre resurser i forskellige projekter i overbygningen.