Susanne Bertelsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Susanne Bertelsen er 41 år og bor i Hareskovby i Værløse Kommune.

Uddannelse: Professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring (HE) fra Suhr's Seminarium i 2006.

Arbejdsplads: Er selvstændig, og sammen med en klinisk diætist driver hun Lyngby Kostklinik. Tidligere har hun arbejdet med projekter med sund mad og aktiviteter for overvægtige børn i Ishøj Kommune.

Familie: Gift med Lars, som er selvstændig speditør og har en søn på 21 år. Sammen har de sønnen Rasmus på 12 år.

For Susanne Bertelsen er forebyggelsen det væsentligste i arbejdet med sundhed. Netop derfor valgte hun at uddanne sig med speciale i human ernæring. Hendes mål er at sikre den enkeltes livskvalitet og arbejdsevne så længe som muligt. Man kan ikke behandle sig til sundhed, men ved at optimere sundheden kan man forebygge sygdom og stress.

Mit arbejde lige nu:

Jeg arbejder på at holde raske mennesker raske. Nu har jeg travlt med at hjælpe alle de mennesker, som har sagt til sig selv, at nu skal det være. Alle nytårsforsætterne om en sundere livsstil.

Mit arbejde om fem år:

Stort set det samme som nu, men vi ønsker at udvide og ansætte flere diætister. Det betyder flere aftaler og spændende samarbejder med virksomheder og det offentlige.

Efteruddannelse:

Ingen, men jeg holder mig hele tiden ajour inden for sundhedsområdet.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Hele familien var på den anden ende, da jeg på et tidspunkt troede, min kalender var væk. Heldigvis fandt vi den igen. Jeg har både private og arbejdsrelaterede aftaler i den, så den er virkelig vigtig i min hverdag.

2. Familien er vigtig, fordi den fungerer som en tryg base, hvor jeg kan slappe af. Mange af vores weekender går med at være ude og se Rasmus spille fodbold. Ferier bliver altid holdt et sted, hvor vi kan være aktive sammen. Vi lever sundt, men er ikke fanatiske.

3. Jeg kan godt lide de kvindelige forfattere som Liza Marklund og Hanne Vibeke Holst. Krimier, hvor man bare lader sig underholde. For nylig læste jeg også Carsten Jensens »Vi, de druknede«, som er noget helt andet. Det er et godt tidsbillede, og den er meget lærerig.

4. Min gode frokost består typisk af rugbrød, magert kødpålæg, hytteost og altid grønsager. Alt sammen noget, jeg kan have i køleskabet på klinikken. Det er nemt, mætter og er sundt. I det hele taget er det vigtigt for mig at leve forholdsvis sundt. Det virker mere troværdigt, hvis man selv gør, hvad man råder klienterne til. Practise what you teach.

5. Min computer bruger jeg både privat og i mit arbejde. Jeg kommunikerer og søger informationer, og jeg havde aldrig troet, man kunne blive så afhængig af den. For eksempel bruger jeg et kostprogram til at udstede næringsberegnede kostplaner til de fleste af mine klienter.

6.Mine løbesko. Jeg løber cirka tre gange om ugen. Det er en måde at stresse af på, og det giver mig energi og overskud. I 2002 løb jeg en maraton.

7. Mine løbeture foregår ude i naturen, og jeg løber tit i Hareskoven eller ved Bagsværd Sø.