Uskolet

Sensationelt fund i dansk nyhedsmedie af positiv omtale af 
folkeskole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I hvad der betegnes som en anseelig videnskabelig landvinding lykkedes det mandag en medieforsker efter flere års søgen at spore en forekomst af anerkendende omtale af den danske folkeskole i et lokalt nyhedsmedie. »Det er fuldstændig fantastisk«, udtaler forskeren, som blandt flere videnskabelige kolleger ellers er gået for lidt af en drømmer. »Men jeg holdt fast, gjorde jeg«, fortsætter forskeren, »jeg har hele tiden troet på, at det fandtes - et eller andet sted derinde! Jeg skulle bare have tålmodighed og arbejde mig langt nok ned i stoffet«.

Og tilsyneladende lykkedes det altså omsider i mandags. Der er ganske vist tale om meget små mængder, og nu skal en nærmere undersøgelse i laboratoriet lige bekræfte, at der rent faktisk er tale om positiv omtale. »Men det giver os håb«, fortæller forskeren. »Måske vil vi med tiden også kunne finde andet spændende materie inde i medierne. Hvem ved, måske kan vi også finde accept? Tålmodighed? Med tiden måske endda forståelse for arbejdsvilkår?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.