Uskolet
0   148

Sportsmetaforer gør kun stillingsnedlæggelser endnu mere ubærlige

»Vi skal sætte det bedste hold«. Med den begrundelse har et større antal lærere i den seneste tid modtaget deres fyreseddel, og netop den sportsrelaterede formulering har ifølge flere berørte kun gjort ondt værre. »Hvis de dog bare kunne have sagt det på en anden måde«, som en afskediget fynsk lærer udtrykker det.

Men det mener en række skolechefer og børne- og ungerådmænd ikke. »Vi har kridtet banen op for en mere offensiv folkeskole«, siger en rådmand. »Nu må lærerne se at komme ind i kampen, der sidder altså kvalificerede kræfter på bænken«. Rådmanden mener, at den seneste tids indspark har været forsøg på fra lærernes side forsætligt at obstruere debatten. »De er gået langt over stregen - mere efter manden end efter bolden. I hvert fald set fra sidelinjen«, som hun udtrykker det. »Folkeskolen har alt for længe spillet til ét mål, og man har ikke formået at drible uden om problemerne«, siger rådmanden, der slet ikke forstår lærernes kritik: »Deres måde at tackle det her på er skudt langt over målet«.

Artiklen fortsætter under banneret

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ