Forskning
0   318

En god lærer giver eleverne et bedre liv

Noter om ny dansk og udenlandsk viden og forskning om skole, fag og pædagogik.

En god lærer gør det 1,25 procent mere sandsynligt, at eleven kommer på universitetet. Der er også 1,25 procent mindre risiko for, at eleven bliver gravid som teenager. Det viser en undersøgelse om læreres indflydelse på elevers livskvalitet som voksne. Den er udarbejdet af tre økonomer fra Harvard University og Columbia University.

Undervisning af en »fremragende« lærer i bare et år bevirker, at eleverne tjener knap en procent mere, når de er 28 år. Forskerne definerer en fremragende lærer som en lærer, der er 84 procent dygtigere end kollegerne. Skifter man de gennemsnitlige lærere ud med de fem procent dygtigste, øges hver enkelt elevs samlede livstidsopsparing med mere end 304.000 kroner, har økonomiprofessorerne regnet sig frem til. Det svarer til over 8,2 millioner kroner for hele klassen.

Artiklen fortsætter under banneret

Læs rapporten, der hedder »THE LONG-TERM IMPACTS OF TEACHERS: TEACHER VALUE-ADDED AND STUDENT OUTCOMES IN ADULTHOOD«, på obs.rc.fas.harvard.edu/chetty/value_added.pdf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ