KL vil se på den betalte frokostpause

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Slut med betalt frokostpause, mere undervisningstid og måske lavere løn. Det er nogle af de overvejelser, der sker i KL op til trepartsforhandlinger og læreroverenskomst. En af KL's forhandlere præsenterede emnerne på en DLF-konference dagen før den ekstraordinære kongres.

»Den økonomiske krise har bidt sig fast. Baggrunden for de kommende forhandlinger er, at man rigtig mange steder i det private sætter lønnen ned. Det er vi ikke helt nået til endnu. Men det er der nogle, der gør sig overvejelser om«.

Kontorchef i KL og forhandler af lærernes overenskomst Nanna Abildstrøm stillede sig i går op foran DLF's kredsformænd på en konference om overenskomstforhandlingerne 2013 og afleverede budskabet om, at nogle kunne ønske, at de kommunalt ansatte går ned i løn. Ordene blev mødt af mistroisk mumlen i salen i Korsør.

Sløjfet frokostpause skal sikre større arbejdsudbud


KL har ligesom DLF mange tanker om de trepartsforhandlinger, som regeringen har indbudt arbejdsmarkedets parter til. Flere arbejdstimer er et af emnerne, som står højt på KL's ønskeliste.

»Vi skal øge arbejdskraftudbuddet for at sætte gang i væksten. Det taler ind i de overskrifter, vi har set de seneste dage, som afskaffelse af spisepausen og afskaffelsen af store bededag. Vi må alle bidrage, fordi vi i dag har nogle anderledes vilkår, end vi har haft tidligere«.

Også efteruddannelse mener Nanna Abildstrøm kommer til at fylde i trepartsforhandlingerne. KL mener, det bør være muligt, at lærere selv er med til at betale for efteruddannelse.

»Vi ser det som en sag, der er fælles mellem arbejdsgiverne og medarbejderne. Der er ingen tvivl om, at det at holde sine kvalifikationer ved lige også er noget, der kommer den enkelte til gode. Det er muligvis ikke sådan, at al kompetenceudvikling skal betales af arbejdsgiveren«, lød det fra Nanna Abildstrøm.