Debat

Fyr først – spørg senere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke det vilde vesten - om igen, Odense.

Odense Kommune skal nedlægge 124 lærerstillinger per 1. august 2012 (folkeskolen.dk 13. januar). Heraf forventes 86 at blive fyret i staren af februar.

Samtlige tillidsrepræsentanter i Assens, Middelfart og Nordfyns Kommuner tager kraftigt afstand fra den uanstændige måde, Odense Kommune behandler sine ansatte på.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alle principper for anstændig personalepolitik er tilsidesat ensidigt fra arbejdsgiverside.

Vi finder det uanstændigt, at Odense Kommune ikke har tillid til, at de lærere, som kommunen selv har ansat, er »det bedste hold«. Det er samtidig en hån mod de ledere, som har foretaget disse ansættelser.

Vi vil opfordre til, at Odense Kommune optager dialog med lærerne og deres faglige organisation for at finde en løsning på personalesituationen, som ikke tilsidesætter almindelige personalepolitiske værdier og indgåede aftaler.