Pædagogik
0   261

Advarsel mod »ny­religiøs sekt«

Niende intelligens-bevægelsen beskyldes af kritikere for at »bestå af lige dele uvidenskabelig religionshistorie og stærkt overfortolket neurofysiologisk forskning«

750 lærere og pædagoger mødte op i november 2007 til konference i Århus om Den niende intelligens. Det var Via University College (tidligere JCVU), der arrangerede, og konferencen blev flyttet til Århus Kongrescenter på grund af den store tilslutning.

Oplægsholdere på konferencen var familieterapeut Jesper Juul, professor Steen Hildebrandt, dr.phil. Jes Bertelsen fra Vækstcenteret og psykolog Helle Jensen.

Artiklen fortsætter under banneret

Men inden konferencen fik en stor andel af deltagerne en mail fra nogle, der kaldte sig »infogruppen«. I første omgang fremgik det ikke, hvem der var afsender af mailen, og man kunne tro, at det var konferencearrangørerne, der stod bag. Men det var det ikke. Arrangørerne fik afsenderne til at sende deres navne ud til de mange, der havde modtaget mailen fra »infogruppen«. Afsendere var Annette Leleur, der er etnograf mag.art., Frank Robert Pedersen, der er cand. mag. i religion og filosofi, og en række fortsat anonyme personer.

I mailen advarer Annette Leleur mod Jes Bertelsens »nyreligiøse sekt« og fortæller, at kritikken bygger på infogruppens nære kendskab til Vækstcenteret efter flere års ophold på det i Nørre Snede for år tilbage. Hun skriver, at »Jes Bertelsens 'videnskabelighed' består af lige dele uvidenskabelig religionshistorie og stærkt overfortolket neurofysiologisk forskning«.

Det var også Annette Leleur, der i sin tid stod bag påstanden om, at Peter Høegs bog »Den stille pige« skulle være en nøgleroman fra Vækstcenteret.

Infogruppen skriver, at det er, fordi det nu handler om børn, at de føler et ansvar for at dele deres baggrundsviden.

Annette Leleur har også skrevet til undervisningsminister Bertel Haarder i forbindelse med konferencen. Han svarer den 22. oktober 2007:

»Kære Annette Leleur.

Tak for dit brev af den 1. oktober 2007 om en nyreligiøs bevægelses planer om at introducere et undervisningstilbud i folkeskolen.

Indholdet af undervisningen i de enkelte fag i folkeskolen er beskrevet i Fælles Mål for fagene, som findes på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Jeg har tillid til, at lærerne i den danske folkeskole er bevidste om den ansvarsfulde opgave, de forvalter, og kan holde fast i indholdet og formålet med undervisningen i folkeskolen.

Jeg er derfor ikke så bekymret på folkeskolens vegne, men jeg vil gerne give tilsagn om, at jeg vil have din henvendelse i erindring, hvis vi bliver mødt med forslag om ændring af indholdet af undervisningen i den retning, du beskriver.

Med venlig hilsen Bertel Haarder«. |

Læs mere

Læs om infogruppen på infogruppen.minisite.dk/

Læs om konferencen på www.denniende.dk

Læs om Vækstcenteret på www.vaekstcenteret.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ