Grønland
1   368

Blokade: Danske lærere må ikke søge job i Grønland

Danmarks Lærerforening har iværksat en sympatiblokade for at støtte den grønlandske lærerforening Imak. Imak har kæmpet for at få en overenskomst i stand med landsstyret Naalakkersuisut siden sidste overenskomst udløb i foråret 2010. Det betyder, at danske lærere ikke må søge job i Grønland fra 1. marts.

"Vi har prøvet at få landsstyret i tale, siden overenskomsternes udløb i foråret 2010, men først i september 2011 begyndte de reelle forhandlinger. Men de afviser blankt ethvert udspil, vi kommer med. Det har jeg aldrig oplevet før. Og nu vil de så have lærerne til at arbejde langt mere uden nogen form for kompensation. Det er helt uacceptabelt", fortalte Sivso Dorph, formand for den grønlandske lærerforening Imak, da han varslede blokade i forrige uge.

I sidste uge gav De Nordiske Lærerorganisationers samråd udtryk for deres støtte. "Vi ser med uro på situationen for de grønlandske lærere og de langtrukne forhandlinger".

Artiklen fortsætter under banneret

Og nu varsler Danmarks Lærerforening en sympatiblokade fra 1. marts. Det betyder, at ingen medlemmer af DLF må søge eller lade sig ansætte i en stilling, der er omfattet af den opsagte overenskomst for lærere, vikarer og timelærere i folkeskolen i Grønland. Brud på blokaden kan medføre eksklusion af Danmarks Lærerforening og mistet ret til senere at blive medlem af foreningen.

Sympatiblokaden omfatter ikke allerede ansatte medlemmer i folkeskolen i Grønland.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!