Blokade: Danske lærere må ikke søge job i Grønland

Danmarks Lærerforening har iværksat en sympatiblokade for at støtte den grønlandske lærerforening Imak. Imak har kæmpet for at få en overenskomst i stand med landsstyret Naalakkersuisut siden sidste overenskomst udløb i foråret 2010. Det betyder, at danske lærere ikke må søge job i Grønland fra 1. marts.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har prøvet at få landsstyret i tale, siden overenskomsternes udløb i foråret 2010, men først i september 2011 begyndte de reelle forhandlinger. Men de afviser blankt ethvert udspil, vi kommer med. Det har jeg aldrig oplevet før. Og nu vil de så have lærerne til at arbejde langt mere uden nogen form for kompensation. Det er helt uacceptabelt", fortalte Sivso Dorph, formand for den grønlandske lærerforening Imak, da han varslede blokade i forrige uge.

I sidste uge gav De Nordiske Lærerorganisationers samråd udtryk for deres støtte. "Vi ser med uro på situationen for de grønlandske lærere og de langtrukne forhandlinger".

Og nu varsler Danmarks Lærerforening en sympatiblokade fra 1. marts. Det betyder, at ingen medlemmer af DLF må søge eller lade sig ansætte i en stilling, der er omfattet af den opsagte overenskomst for lærere, vikarer og timelærere i folkeskolen i Grønland. Brud på blokaden kan medføre eksklusion af Danmarks Lærerforening og mistet ret til senere at blive medlem af foreningen.

Sympatiblokaden omfatter ikke allerede ansatte medlemmer i folkeskolen i Grønland.

Grønlands lærere varsler konflikt