Anmeldelse

Fra porcelæn til plastik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med kaffekanden som gennemgående figur giver dette materiale en bred indføring i dansk industrihistorie. Det handler ikke blot om de industrielle fremstillingsprocessers udvikling, men hele samfundets udvikling fra landbrugs- til industrination og velfærdssamfund. Undervejs runder vi således en bred vifte af emner som emalje og plastik, kaffe og verdenshandel, landbrugets mekanisering og industriarbejdernes vilkår, cafeer og design, miljø og blomstrende forbrug.

Fakta:

Titel: Fra porcelæn til plastik

Forfatter: Mette Boritz, Martin Garval, Kurt Lorentzen

Sider: 47 sider

Type: Hæfte

Forlag: Nationalmuseet

Bogen er meget teksttæt og både sprogligt og indholdsmæssigt på et niveau, som passer til de ældste elever i folkeskolen. Med dens mange synsvinkler er den oplagt at anvende til tværfagligt samarbejde. Hvis vi specielt ser på slutmål i fysik/kemi, vil der især kunne findes perspektivrigt stof til området: Anvendelse af fysik og kemi i hverdag og samfund.

Teksthæftets bredde genfindes på ingen måde i arbejdshæftet. Det indeholder seks fysik-, kemi- og matematikopgaver, der for eksempel går ud på udregning af madam blå-kaffekandens rumindhold og en sammenligning mellem klippeklistre-kaffekanders stabilitet.