Blog
1   278

En rød tomat

Abonner på nyt om Stine Clasen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

’Du må ikke tænke på en rød tomat’. Og straks har man gjort det, man ikke måtte. Af den meget enkle årsag, at hjernen ikke forstår ordet ’ikke’. Derfor tænker man på en rød tomat, når man får besked på ikke at tænke på en rød tomat.


En lille ting med enorm betydning for den pædagogiske praksis.
Et tankeeksperiment: Hvis ordet ’ikke’ ikke fandtes i forhold til adfærd! Hvis formuleringen: ’Det må du ikke’ ikke fandtes, og vi alene måtte betjene os af: ’Det må du’. Hvilken betydning ville det kunne få for den vejledning, vi giver vores børn og unge i skolen?

’Det er ikke fordi, jeg ikke synes, du ikke gør det godt nok’.
Man vil ikke kunne lade være med at få en følelsesmæssig oplevelse af, at den anden nok alligevel ikke helt synes, man gør det godt nok. Der er alt for mange ’ikker’. Hjernen kan ikke arbejde med 1 ’ikke’, så hvordan skulle den kunne arbejde med 3 ’ikker’?

En ide til den kommende uge: At have fokus på anvendelsen af ordet ’ikke’. Det er ikke fordi, vi ikke skal bruge ’ikke’, det er alene en opfordring til at være bevidst om brugen af ordet ’ikke’ i en pædagogisk kontekst.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.410 andre er allerede tilmeldt