Anmeldelse

Kom godt i gang med ActivBoard

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kom godt i gang med ActivBoard" er en fin introduktion for den absolutte nybegynder, men ikke meget mere end det.

Fakta:

Titel: Kom godt i gang med ActivBoard

ISBN: 9788791438646

Pris: 306,25 kroner

Sider: 57 sider

Type: Bog

Forlag: GeGe Forlag

Materialet består af flere dele: En bog og en downloadsektion på forlagets hjemmeside, hvor der findes introduktionsvideoer til emnerne i bogen og funktionerne i ActivBoard. Det er også muligt at downloade de såkaldte tavlefiler til inspiration eller til brug direkte i undervisningen.

Bogen har omkring tyve siders introduktion til basisfunktionerne i ActivBoard (klikkevejledning) med eksempler på, hvordan man skal bruge tavlen. Klikkevejledningerne er enkle og nemme at gå til og fungerer rigtig fint i sammenhæng med de tilhørende videoer. Det virker dog en smule overdrevent at have to klikkevejledninger, alt efter om du står ved selve tavlen, eller om du arbejder ved en almindelig computer med softwaren installeret. De to vejledninger er placeret lige under hinanden, hvor den eneste forskel på de to forklaringer er brugen af ordet klik eller ordet prik. Bogen har desuden en kort, tresiders pædagogisk introduktion til det at bruge interaktive tavler i undervisningen. Bagerst i bogen er den lavet i en "lang" udgave på seks sider, hvilket virker en kende mystisk.

Bogen vil både være en introduktion til ActivBoard for den helt nye bruger, som ikke før har anvendt interaktive tavler, og en inspiration for den lidt mere øvede bruger, og til sidst prøver den også at være et hjælperedskab for it-vejlederen, som gerne vil hjælpe andre lærere med at komme i gang med at bruge ActivBoard. Det er måske en smule ambitiøst for en bog på omkring 50 sider. Det ville have klædt bogen, at man havde valgt et tydeligt udgangspunkt, valgt én målgruppe og havde fokuseret på dét. Den kommer ikke rigtig til sin ret på nogen af områderne, men den kan alligevel godt være en inspiration.

Materialet på nettet består af videoer, som viser, hvordan man bruger tavlen i forhold til de enkelte tilhørende tavlefiler, men også hvordan tavlens mere generelle funktioner bruges. Videoerne er en god ide og fungerer rigtig fint som supplement til bogen og introduktion til de tilhørende tavlefiler. Tavlefiler til de enkelte fag er et plus, eksemplets magt har altid været en styrke, og man kan selv se med egne fingre, hvordan det hænger sammen! Efter flere forsøg er det dog endnu ikke lykkedes at få alt materialet på hjemmesiden til at virke, kun materialet til danskundervisning.