Helle Flyger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Helle er altså ikke sådan som andre lærere …

Sådan lød ét af de søde udsagn om Helle Flyger, da hun blev 50 år i 2007. Ordene kom fra en elev på Strandskolen i Karlslunde, hvor Helle var en afholdt og respekteret lærer i mere end 25 år. Helle havde altid fokus på det enkelte barn - på den personlige relation - og var en realistisk advokat for de svageste børn i systemet.

Faget hjemkundskab havde en særlig plads i Helles liv. Hun skrev for eksempel en fin lille kogebog til hjemkundskab og var en stædig forkæmper for fagets position som dannelses- og eksamensfag. Bevidst om råvarerne, passioneret kok, kogekone og vinkender. Utallige er de elever, kolleger, venner og familie, der har nydt glæde af Helles unikke kokkeevner.

Så kom kræften snigende og tappede Helles kræfter. Hun kæmpede med al sin vilje gennem et hårdt sygdomsforløb. Men den 27. november 2011 tabte Helle den ulige kamp. Eleverne har mistet deres omsorgsfulde lærer, vi har mistet en loyal og sjov kollega og en trofast veninde. Det tungeste savn er dog hos Helles børn Kristian og Marie og deres tætte familie. De skal nu bygge videre på al den kærlighed og omsorg, Helle har givet.

Det føles helt forkert, at elevens søde kommentar ovenfor nu skal skrives i datid.

Lad os mindes Helle med kærlige tanker og taknemmelighed.