Debat
0   339

Støttede digitale læremidler

Vil støtte til indkøb af digitale læremidler nytte noget. Og hvis ja, hvad?

Som ivrig følger af udviklingen på området, der i overskrift kan kaldes digitalisering af Folkeskolen er det med en vis uro jeg erfarer, at der vil gives støtte til indkøb af digitale læremidler. Ikke alene findes der både skidt såvel som kanel uanset at læremiddel leveres digitalt. Der er også risiko for at producenterne sætter prisen op.

I Danmarks it-vejlederforening http://it-vejleder.dk har det været fremført, at det er et spørgsmål om det overhovedet flytter noget at give støtte til indkøb af digitale læremidler. Personligt tror jeg at noget kan flyttes, hvis en ordning skrues fornuftigt sammen.

Jeg kunne ønske mig at der blev sat krav til hvordan et læremiddel er digitalt for at det kan indkøbes med støtte:
- Det skal leveres online. Programmer der skal installeres er meningsløse at få til at virke/opdatere osv. Helst i en fremadrettet form, så der ikke både skal være en webside og en app.
- Det skal leveres i smådele. Produkter, der forudsætter at lærere i dag vil have en færdigdidaktiseret pakke at trække eleverne fra A til Z i, er utidssvarende.
- Det skal være gennemtænkt, så produceret indhold kan anvendes andre steder, og så må det gerne give mulighed for at gøre brugerne klogere på de veje, de anvender i læremidlet.

Og naturligvis være: Testet på elever, med uni-login og rar brugerflade.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
733 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt