Debat

Støttede digitale læremidler

Vil støtte til indkøb af digitale læremidler nytte noget. Og hvis ja, hvad?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som ivrig følger af udviklingen på området, der i overskrift kan kaldes digitalisering af Folkeskolen er det med en vis uro jeg erfarer, at der vil gives støtte til indkøb af digitale læremidler. Ikke alene findes der både skidt såvel som kanel uanset at læremiddel leveres digitalt. Der er også risiko for at producenterne sætter prisen op.

I Danmarks it-vejlederforening http://it-vejleder.dk har det været fremført, at det er et spørgsmål om det overhovedet flytter noget at give støtte til indkøb af digitale læremidler. Personligt tror jeg at noget kan flyttes, hvis en ordning skrues fornuftigt sammen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg kunne ønske mig at der blev sat krav til hvordan et læremiddel er digitalt for at det kan indkøbes med støtte:
- Det skal leveres online. Programmer der skal installeres er meningsløse at få til at virke/opdatere osv. Helst i en fremadrettet form, så der ikke både skal være en webside og en app.
- Det skal leveres i smådele. Produkter, der forudsætter at lærere i dag vil have en færdigdidaktiseret pakke at trække eleverne fra A til Z i, er utidssvarende.
- Det skal være gennemtænkt, så produceret indhold kan anvendes andre steder, og så må det gerne give mulighed for at gøre brugerne klogere på de veje, de anvender i læremidlet.

Og naturligvis være: Testet på elever, med uni-login og rar brugerflade.

Powered by Labrador CMS