Lærerfyringer
8   623

Odense skal af med 124 lærere

Mellem 80 og 100 af lærerne kommer til at miste deres job via fyringer. Den lokale lærerkreds mener, at fyringer helt kunne undgås, hvis man venter til sommerferien og benytter frivillige fratrædelser.

Forløbet omkring nedskæringerne i Odense har været en uskøn omgang. Som tidligere beskrevet her på folkeskolen.dk, har Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen, blandt andet villet gøre op med tanken om, at kommunen " ...pinedød skal fastholde alle".
Nu har kommunen meldt ud, hvor mange, der står til at miste jobbet i Odense. De odenseanske skoler skal reduceres med 151 stillinger. Heraf 124 lærere. Resten af stillingerne skal findes i nogle af skolens andre faggrupper. Alt i alt skal der spares 66,6 millioner kroner.

Fyringer kan undgås

Odense Lærerforening har derfor indkaldt byens lærere til et møde, hvor de skal diskutere, hvordan de skal reagere på besparelserne.
"Vores budskab er, at man kan undgå fyringer, hvis man venter til sommerferien", siger Anne-Mette Kæseler Jensen til folkeskolen.
Fratrædelserne kan opnås frivilligt via pensioneringer, kredsen har cirka 190 aktive lærere over 60. Derudover kan der "spares" fyringer ved at fortsætte med en vikarordning, som kredsen kalder en succes. Ligesom barselsvikarieater og overtid er steder, der ifølge kredsen kan gøre fyringer unødvendige.

Artiklen fortsætter under banneret

Det koster at vente

Men kommunen vil ikke vente. I et følgebrev til kommunens medarbejdere skriver skolechef Poul Anthoniussen, at det vil koste penge hver måned nedskæringer bliver udskudt.
"Hvis vi har ca. 150 medarbejdere, der skal afskediges, så taler vi altså om 150 x en månedsløn. Den øgede udgift skulle så igen hentes hjem. Det kunne vi kun gøre ved at afskedige endnu flere. Derfor har vi valgt en proces, der er kort i tid", skriver skolechefen.
Ifølge kommunens tidsplan bliver der sat navne på de afskedigede den 7. februar. Overfor Fyens Stiftstidende anslår skolechef Poul Anthoniussen, at der skal fyres 80 - 100 lærere.
Folkeskolen.dk arbejder på at få en kommentar fra Odense Kommune.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ