Anmeldelse Inklusion
0   264

Inklusion i klassens fællesskab

Inklusion i klassens fællesskab

Fakta


Titel
Inklusion i klassens fællesskab

ISBN
9788772816555

Pris
218 kroner

Sider
94 sider

Type
Bog

Forlag
DafoloDanmarks Lærerforening

Kan Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg inkluderes i den danske folkeskole? Eller hvordan får man plads til de børn, der stikker lidt uden for normen? Det er der mange gode bud på i denne bog, som opfordrer til, at der sættes ekstra penge af til alle læreres efteruddannelse, så den samlede lærergruppe får et løft og ikke kun resurselærerne i specialundervisningscentrene.

Artiklen fortsætter under banneret

Den øgede inklusion har i flere år været et hovedtema i folkeskolen, desværre ofte motiveret af at begrænse udgifterne til specialundervisningen. Men hvad vil vellykket inklusion sige? Bogen fastslår, at inklusion handler om, at alle elever skal have den undervisning, de har brug for, så de lærer mest muligt. Alle børn skal opleve tryghed i det sociale fællesskab og bidrage positivt til det.

Et inkluderende klassefællesskab hviler på gensidig respekt, hvor ingen elever er på tålt ophold, og det kræver udvidet samarbejde med kolleger og forældre. Der sættes fokus på, hvordan skolens resurselærere med specialpædagogisk kompetence kan inddrages, hvad Pædagogisk Psykologisk Rådgivning kan støtte med, hvordan man kan sikre positiv medvirken fra alle klassens forældre, hvilke krav der kan stilles til undervisningsmidler og fysiske rammer i klassen og på skolen, og hvordan man bedst inddrager aktuel forskningsbaseret viden om inklusion i sin undervisningspraksis og sin professionelle kompetenceudvikling.

Alt i alt en meget aktuel og saglig bog, der med al ønskelig tydelighed viser, at pædagogikken er nået langt i bestræbelserne for en mere rummelig folkeskole, men at der også er meget lang vej endnu, før alle problemer er løst, så alle elever rummes bedst muligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.260 andre er allerede tilmeldt