Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   335

Gud på Borgen

Gud på Borgen

Fakta


Titel
Gud på Borgen

Forfatter
Ane Kirstine Brandt, Pia Rose Böwadt

ISBN
9788791786518

Pris
249 kroner

Sider
175 sider

Type
Bog

Forlag
Professionshøjskolen UCC

Gud findes ikke på Borgen, men Borgens stemme kan høres, når talen lander på Gud. Ifølge Kristeligt Dagblad (december 2010) indtog Christiansborgs politikere således første- til tiendepladserne i forhold til det at udtale sig mest om Gud og religion i det danske samfund. Med det som udgangspunkt har Professionshøjskolen UCC banket på de politiske døre i et forsøg på at skabe sammenhæng og overblik i et ellers komplekst felt. Det er der kommet et meget anderledes materiale ud af.

Artiklen fortsætter under banneret

Interesserer man sig for de dilemmaer, der eksisterer i spændfeltet mellem på den ene side Danmark som et sekulariseret samfund og på den anden side det faktum, at den evangelisk-lutherske kristenhed ikke blot fører den (vover denne anmelder at påstå) dominerende tros- og livsanskuelsesdiskurs, men også nyder godt af statsstøtte og ministeriel administration, ja, så kan interviewbogen "Gud på Borgen" skabe grobund for en farverig debat, ikke mindst på læreruddannelsen i faget kristendomskundskab/livsoplysning/medborgerskab.

Otte politikere fra det brede politiske spektrum er blevet stillet de samme spørgsmål, der strækker sig over fem centrale tematikker, og resultatet er en interessant vifte af synsvinkler og holdninger til, hvilken rolle den protestantiske Gud spiller (og/eller bør spille) i det multikulturelle rum, hvor skole og samfund stadig oftere mødes af ikke-protestantiske borgere, der - med rette - sætter spørgsmålstegn ved det kristne fokus i hverdagens små og store skoletraditioner.

Interviewbogen bæger præg af politikernes levende udtrykte ord, men byder også på relevant og passende baggrundsviden fra UCC for den lærerstuderende, der har indset nødvendigheden i at supplere faktaviden med nuanceret debat. "Gud på Borgen" umuliggør passivitet og kan klart anbefales i vort diskussionssamfund.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.113 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.541 andre er allerede tilmeldt