Lærer til lærer
0   407

Himmelev Skole sat til vægs

Matematik på væggen til inspiration og læring

De har ligget vandret på Himmelev Skole for at få noget lodret på benene den seneste tid: En kunstnerisk væg. Det er lærerne, der har fået idéen til en kunstnerisk og æstetisk flot matematikvæg med tal og matematiske fagudtryk. ”Den matematiske væg synliggør matematikkens sprog og vækker opmærksomhed samt nysgerrighed for sprogets indhold for eleverne i dagligdagen. På den måde er den med til at virke som inspiration for eleverne”, lyder det fra to af de opfindsomme lærere på Himmelev Skole, Karina Nielsen og Helle Jørgensen, der desuden betoner læringselementet for eleverne ved at have en sådan væg. Således kan eleverne eksempelvis anvende væggen konkret i undervisningen eller i leg for eksempel ved en ”fluesmækkerleg”, hvor man skal svare på matematiske spørgsmål ved at klaske på svaret på væggen med en fluesmækker. Det kan og-så være quizzer eller andre former for opgaveløsning.

Danskvæg gav inspiration
Idéen til den 640 x 140 cm lange matematikvæg havde Himmelev Skole i forvejen, da skolen forinden også har fået opsat en dansk væg. Det er en glad Anne Aabrink, skoleleder på Himmelev Skole, der i dag gør status over projektet. ”Jeg er stolt over at lærerne på skole i samarbejde har fået idéen og udfoldet deres kreative sider. Innovation kommer nedefra”, siger Anne Aabrink, der desuden fremhæver væggenes æstetiske og kunstneriske udseende samt pædagogiske formål. ”De to vægge tager sig jo flot ud. Der er virkelig tale om et flot kunstnerisk håndværk. Derudover har væggene et meget vigtigt pædagogisk sigte, da det naturligvis er vigtigt at eleverne kender de forskellige fags sprog”. De to vægge er skabt og kreeret af firmaet Samsoc, der siden 2005 har arbejdet med at skabe de bedste muligheder for at tilgodese børns behov på blandt andet skoler. Firmaet henvender sig med et udvalg af produkter, der stimulerer og opfordrer til leg og læring. Matematikvæggen blev præsenteret ved en afsløring på Himmelev Skole den 5.januar 2012 kl. 9.00. Her sagde Roskildes borgmester Joy Mogensen et par ord. Til stede var også Roskilde Kommunes skolechef Lars Hansen og afsnitsleder Vagn Hansen.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.255 andre er allerede tilmeldt