DLF's hovedstyrelse
0   257

Fagbladet Folkeskolens rolle til ny diskussion

På hovedstyrelsens decembermøde var Folkeskolen og månedsmagasinet Undervisere igen til debat. Peter Hess-Nielsen havde i et skriftligt oplæg lagt op »til en ansvarlig bestyrelses evaluering og diskussion af, hvordan vi udvikler og forbedrer foreningens samlede kommunikations- og informationsmuligheder«. Han understregede, at han ikke vil afskaffe den redaktionelle frihed, og at Folkeskolen »ikke skal ligne et menighedsblad«, men han var blandt andet utilfreds med redaktørens beskrivelser fra hovedstyrelsens møder. For eksempel er det »mærkeligt, at diskussionerne om vores forskellige opfattelser af krav til Overenskomst 08 ikke kom til medlemmernes kundskab«, sagde Peter Hess.

»Folkeskolen er DLF's medlemsblad, men det har hver uge flere end 200.000 læsere - altså mange læsere, der ikke er medlemmer«, sagde næstformanden, Stig Andersen, der var mødeleder under dette punkt, da Anders Bondo Christensen var til overenskomstforhandlinger.

Artiklen fortsætter under banneret

»Beslutningstagere, der er interesserede i skoleområdet, læser bladet. Samtidig havner rigtig mange af historierne i andre medier. Det skyldes en høj troværdighed«, sagde Stig Andersen.

Chefredaktør Thorkild Thejsen erkendte, at det er umuligt at leve op til den del af hovedstyrelsens forretningsorden, hvor der står, at han skal skrive om »hovedpunkterne« - med tryk på flertalsendelsen.

»Gang på gang går jeg fra møderne og tænker: her er endnu et punkt, jeg ikke kan skrive om, fordi offentligheden og DLF's forhandlingsmodparter så vil kunne læse alle mellemregningerne til hovedstyrelsens drøftelser«, sagde han.

»Vi ved fra læserundersøgelser, at hvis overskriften hedder 'Nyt fra hovedstyrelsen', så er der ret få, der har lyst til at læse det. Men når vi fortæller, hvordan lærerne på skolerne arbejder i praksis, og så måske ved siden af fortæller, hvad foreningen mener, så har vi høje læsertal. Men det er ikke troværdigt, hvis vi altid fremstiller DLF og lærerne som ufejlbarlige. Bladene og de tilhørende netmedier har en forpligtelse til at behandle tingene journalistisk«, sagde chefredaktøren.

Flere hovedstyrelsesmedlemmer mente, at det måtte være muligt at gøre de fagpolitiske emner mere interessante, og at bladene bør undgå at bringe rosenrøde skildringer af pædagogisk arbejde på skolerne uden samtidig at have blik for de fagpolitiske problemer, der kan være omkring det.

Men der skal ikke pilles ved den journalistiske uafhængighed, slog Stig Andersen fast, da han samlede op på diskussionen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen