En mere effektiv hovedstyrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ad hoc-grupper skal arbejde hurtigt og målrettet med aktuelle sager, og hovedstyrelsens faste udvalg skal koncentrere sig om de lange linjer. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra den gamle hovedstyrelse til den nye.

På den afgående hovedstyrelses sidste møde i december vedtog man en række forslag til, hvordan det løbende, politiske arbejde kan gøres mere effektivt.

De faste udvalg skal fremover koncentrere sig om det principielle og langsigtede i foreningens politik, og arbejdsområderne skal - ligesom udvalgenes navne - derfor ændres en del. Det løbende, aktuelle arbejde skal, forslår den afgående hovedstyrelse, for en stor del foregå i ad hoc-grupper, som kan oprettes og nedlægges efter behov. Forretningsudvalget skal kunne agere og reagere hurtigere, og hvad der tidligere har været af sagsbehandlende aktiviteter i udvalgene, skal overføres til sekretariatet.

Astrid Schjødt Pedersen advarede mod kun at fokusere på helhedstænkning. Hovedstyrelsen skal kunne handle aktivt i forhold til konkrete problemstillinger, samtidig med at den skal være opmærksom på andre vigtige. Hun sammenlignede det med kiropraktorens arbejde: »Selv om han ved, det hele hænger sammen, så tager han konkret fat et ganske bestemt sted«.

tt@dlf.org