Anmeldelse

Videnskab.dk/undervisning

Videnskab.dk/undervisning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Videnskab.dk er et uafhængigt nyhedsmedie, hvis intention er at udbrede interessen for videnskab, særligt i den yngre del af befolkningen. Siden henvender sig til både undervisere og "almindelige" mennesker, der vil holde sig orienteret inden for videnskab. På sitet er der videnskablige artikler, som det er muligt at kommentere, hvis man er registreret som bruger. Desuden findes link til film og animationer.

Fakta:

Titel: Videnskab.dk/undervisning

Type: Internet

Forlag: Ukendt forlag

Under fanen "undervisning" er der mange spændende artikler. Til biologifaget er der flere artikler om evolution. Til undervisningen om menneskets evolution er der udarbejdet en god grafisk oversigt, der er illustreret som en tidslinje over menneskets evolution. På tidslinjen er de forskellige arter af mennesker illusteret. Flere steder er det muligt at blive linket til en spændende artikel, der uddyber de forskellige mennesketyper, der har eksisteret gennem evolutionen.

Som folkeskolelærer i naturfag kan du blive inspireret af at læse artiklerne på videnskab.dk/undervisning. Det er let at finde rundt på siden, fordi hver artikel er kort beskrevet, og efterfølgende er det anført, hvilket fag artiklen primært henvender sig til. Noget af forskningen, der formidles, er desuden ny viden, så det er også en god måde at holde sin naturfaglige viden opdateret på.

De fleste artikler indeholder mange gode eksempler og historier, der kan krydre den daglige undervisning. Sitet kan også bruges til at inspirere elever, der vælger at skrive projektopgave inden for det naturfaglige område.