Lærer til lærer
1   405

Keep it simple

6 SIMPLE retningslinier til hvordan vi som lærere kan hjælpe vores elever (og os selv) til at blive bedre til at sætte målsætninger, som motiverer og gør en forskel.

Det er ofte simple tiltag, der gør, at du kan forbedre muligheden for at nå dine mål markant:

1. Skriv dine mål ned. Undersøgelser tyder på, at hvis du skriver dine mål ned, så forøges chancen for at du rent faktisk opnår dem med op til 80% Du bliver automatisk mere målsat, når du ser dit mål på skrift frem for at det bare optræder i din bevidsthed som en flygtig tanke.

2. Lav realistiske, målbare, konkrete mål. Det er ikke godt nok, at have et mål om at blive bedre i skolen, - det er for ukonkret. Det er langt bedre at sige, at man vil hæve sit snit med 1 karakter indenfor et år. Jo mere konkret, jo mere motiverende bliver det at gå efter.

3. Lav delmål. Ting tager tid og man kan nemt miste motivationen for at opnå sit mål. Hvis dit mål er at få et nyt arbejde, er det ikke selv det nye arbejde du skal fokuserer på. Det er derimod delmålene, som leder dertil: Spørg dig selv: “Hvem kan jeg kontakte, hvilke kurser kan jeg tage, hvordan kan jeg nu og her forbedre mine chancer for at få det nye arbejde?”

Kort kan man sige, at målsætninger skal være S-I-M-P-L-E:

Spot on! (Jo mere konkrete og spot on vores mål er jo bedre)
Interessante (Vi bliver aldrig gode til noget, som ikke interesserer os)
Mine egne (Definerer dine egne mål - det øger motivationen betydeligt)
Procesorienterede (Hav fokus på delmålene undervejs i processen)
Langsigtede (Sæt mål som udfordrer dig nu, men også på længere sigt)
Enkle (Enkle at handle på, men ikke enkle at opnå)

Disse tiltag vil øge din chance for at nå dine mål, så DU får mere ud af livet! Når du har afdækket, hvad det vil kræve af dig at nå dit mål, så spørg dig selv, om du virkelig vil gå efter det –for en halvhjertet indsats vil ikke give dig det, du drømmer om. Vil du derimod betale prisen og gå hele vejen, så er der intet, der holder dig tilbage fra at realisere DINE mål for livet!

Se mere på optimaludvikling.dk
Kasper Grandt: lærer, foredragsholder, personlig træner og motivator arbejder med både skoler og virksomheder om at realisere hver enkelt medarbejders yderste potentiale.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
505 andre er allerede tilmeldt