Forskerstof på børnesprog

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er mest for gymnasiet, men lærere i folkeskolens ældste klasser kan også gå på opdagelse på videnskab.dk's nye undervisningssite, videnskab.dk/undervisning, hvor alle artikler er verificerede af forskere inden for det givne felt - for eksempel naturvidenskab, dansk, fysik, idræt, matematik og kemi.

Syddansk Universitet har til gengæld haft elever i 4.-6. klasse og deres lærere i tankerne ved skabelsen af børnevidenskabssitet 
www.sdu.dk/kunstogvidenskab

Sitet markerer afslutningen på projekt Syddansk Børneuniversitet, hvor forskere fra Syddansk Universitet med støtte fra den Europæiske Socialfond har besøgt skoler i Syddanmark med særligt tilrettelagte børneforelæsninger.

»Folkene bag sitet har været gode til at formidle 'forskerstof' på 'børnesprog'. Den skriftlige information til læreren er kort og præcis, og vælger man at bruge film og oplæg i sin undervisning, er det lige til at gå til«, siger lærer Diana Christensen, Marslev Skole, i en pressemeddelelse.