Debat

Pjækkeriet skal stoppes!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sovende skoleelever skal vækkes med en sms-service. Den er omtalt som »verdens dyreste vækkeur«!

Og det er da også et meget sjovt udtryk. Men i dagens Danmark er der jo familier, der er bimlende langt fra skolens boglige miljø.

Vi skal have eleverne i skole! Ellers får samfundet en regning, der er endnu større.
Men én ting er at få eleverne i skole. Noget andet er at trykke på de knapper, der giver mening, anerkendelse og lyst til at lære.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

God pædagogik er ofte »begge fødder på jorden«. Mit forslag er virksomhedslære og igangsætterprojekter for de store elever:

Man kan lave et firma, hvor alle bidrager med noget. Det kan ske i samarbejde med erhvervslivet og teknisk skole (de ved noget om, hvorfor elever falder fra!) »Cafe Morgenmad« er mit bedste bud. Eleverne kan servere morgenmad for de andre søvngængere - og stille og roligt skabe en kultur, hvor det er rart at starte dagen.

Der skal designes møbler og udarbejdes regnskaber. Man kan nemt få noget matematik og computergrafik ind over.

Sms-service er en billig og hurtig løsning. Men den kan ikke stå alene. Danmark har brug for en styrkelse af de naturvidenskabelige fag. De kan indgå i praktiske projekter, der tiltaler børn og unge. Humlen ved sagen er: 1. Det skal være enkelt. 2. Give mening. 3. Være succesbærende.

Og viften af muligheder er stor: Sport. Køkkenhaver. Sløjd med møbelproduktion. Miljøtemaer. Genbrugsprojekter. Loppemarked.

Hvor ville det være fantastisk, hvis de store elever oplevede, at andre står og venter på dem!

Powered by Labrador CMS