Debat
1   308

Pjækkeriet skal stoppes!

Sovende skoleelever skal vækkes med en sms-service. Den er omtalt som »verdens dyreste vækkeur«!

Og det er da også et meget sjovt udtryk. Men i dagens Danmark er der jo familier, der er bimlende langt fra skolens boglige miljø.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi skal have eleverne i skole! Ellers får samfundet en regning, der er endnu større.
Men én ting er at få eleverne i skole. Noget andet er at trykke på de knapper, der giver mening, anerkendelse og lyst til at lære.

God pædagogik er ofte »begge fødder på jorden«. Mit forslag er virksomhedslære og igangsætterprojekter for de store elever:

Man kan lave et firma, hvor alle bidrager med noget. Det kan ske i samarbejde med erhvervslivet og teknisk skole (de ved noget om, hvorfor elever falder fra!) »Cafe Morgenmad« er mit bedste bud. Eleverne kan servere morgenmad for de andre søvngængere - og stille og roligt skabe en kultur, hvor det er rart at starte dagen.

Der skal designes møbler og udarbejdes regnskaber. Man kan nemt få noget matematik og computergrafik ind over.

Sms-service er en billig og hurtig løsning. Men den kan ikke stå alene. Danmark har brug for en styrkelse af de naturvidenskabelige fag. De kan indgå i praktiske projekter, der tiltaler børn og unge. Humlen ved sagen er: 1. Det skal være enkelt. 2. Give mening. 3. Være succesbærende.

Og viften af muligheder er stor: Sport. Køkkenhaver. Sløjd med møbelproduktion. Miljøtemaer. Genbrugsprojekter. Loppemarked.

Hvor ville det være fantastisk, hvis de store elever oplevede, at andre står og venter på dem!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ