Det digitale spejl

Det digitale spejl

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.


Detdigitalespejl.dk er et vigtigt indspark til en ny problematik, der er interessant for elever og lærere. Omdrejningspunktet, som også ligger i sitets navn, er, hvordan vi spejles i de forskellige sociale platforme, der findes på internettet.

Detdigitalespejl.dk består af tre små undervisningsforløb til udskolingen om sociale medier. Intentionen med sitet er at starte en konstruktiv dialog i klassen om elevernes brug af sociale medier. Ud over de tre online-undervisningsforløb er det også muligt at få en konsulent ud på skolen, der har et mere indgående kendskab til de udfordringer og muligheder, der ligger i dette emne. I skrivende stund er alle konsulenter desværre booket.

Selve sitet er visuelt simpelt opbygget med få muligheder, hvilket giver en oplevelse af et brugervenligt materiale, der ikke udgiver sig for at være mere, end det er. Til trods for små irritationer, for eksempel at man ikke kan bruge banneret som link til de forskellige materialer, er sitet meget intuitivt indrettet.

Indholdet i de tre forskellige Prezi-præsentationer er godt lavet. De stiller vedkommende spørgsmål til elevernes internetvaner, bruger humoristiske videoer, for eksempel om Googles digitale fodspor, og illustrerer dilemmaer, de fleste unge genkender. Materialet bærer præg af, at de it-didaktiske designere har et godt kendskab til området, og de formår at ramme en tone, der appellerer til både lærere og elever. Personligt synes jeg dog, at måden, de opstiller dilemmaerne på, hvor en gennemgående figur ved navn Klavs kommer ud for forskellige problemer, er lidt plat. Videoerne er useriøse og fjollede, hvilket kan have afsmittende effekt på diskussionen bagefter.

I valget af Prezi som den primære måde at præsentere materialet på tvivler jeg på, at den ikke så it-vante lærer vil kunne bruge dette medie på en fornuftig måde. Prezi er en visuelt flot måde at sætte noget op på, men hvis man ikke selv har designet materialet, kan det virke rodet. Den tilhørende lærervejledning er til gengæld godt lavet, da den smart og ligetil klæder læreren på til materialet.

Alt i alt er detdigitalespejl.dk et godt undervisningsmateriale, der kan medvirke til at give såvel elever som lærere en bevidsthed om og værktøjer til at tackle de udfordringer, der kommer i kølvandet på web 2.0-bølgen, der er over os.

Powered by Labrador CMS