Anmeldelse

Billedkunst for alle, 1.-5. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mappen "Billedkunst for alle" er tænkt som individuelt supplerende materiale til undervisningen i billedkunst for klassetrinene 1.-5. For den nye billedkunstlærer er det en rigtig god støtte, da mappen indeholder helt konkrete forslag til arbejdsopgaver for eleverne.

Fakta:

Titel: Billedkunst for alle, 1.-5. klasse

Forfatter: Helle Vestergaard, Hanne Bindslev Gregersen

Pris: 399 kroner

Sider: 136 sider

Type: Hæfte

Forlag: Gyldendal

Første halvdel er henvendt til 1.-2. klasse og anden halvdel til 3.-5. klasse. Enkelt og nemt. Hver del er inddelt i syv temaer: mennesket, arkitektur, dyr og natur, fantasi, design, form og farver og til sidst ismer og billedbeskrivelser.

Opgaverne kopieres, gerne op i A3, da det ifølge forfatterne giver mere plads til elevernes udtryk. Derudover anbefaler de, at opgaverne kopieres over på tegnekardus. Eleverne læser de alderssvarene vejledninger og går i gang.

Trinmålene for de nævnte klassetrin tilgodeses, og derudover er der lagt vægt på, at der sker en udvikling i materialet. Opgaverne til 3.-5. klassetrin lægger således op til, at børnene mestrer forskellige tegneteknikker og virkemidler med en vis sikkerhed.

Materialet er tiltænkt billedkunstlærere, men kan i lige så høj grad bruges i andre fag eller til emneuger og tværfaglige forløb. Afsnittet om arkitektur kan med fordel bruges i matematikundervisningen, ligesom afsnittet om billedbeskrivelser kan inddrages i danskundervisningen. Det er kun fantasien, der sætter grænserne. Et godt og meget nemt tilgængeligt materiale som supplement og inspiration til undervisningen i både billedkunst og andre fag.