Anmeldelse Billedkunst
0   255

Billedkunst for alle, 1.-5. klasse

Fakta


Titel
Billedkunst for alle, 1.-5. klasse

Forfatter
Helle Vestergaard, Hanne Bindslev Gregersen

Pris
399 kroner

Sider
136 sider

Type
Hæfte

Forlag
Gyldendal

Mappen "Billedkunst for alle" er tænkt som individuelt supplerende materiale til undervisningen i billedkunst for klassetrinene 1.-5. For den nye billedkunstlærer er det en rigtig god støtte, da mappen indeholder helt konkrete forslag til arbejdsopgaver for eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

Første halvdel er henvendt til 1.-2. klasse og anden halvdel til 3.-5. klasse. Enkelt og nemt. Hver del er inddelt i syv temaer: mennesket, arkitektur, dyr og natur, fantasi, design, form og farver og til sidst ismer og billedbeskrivelser.

Opgaverne kopieres, gerne op i A3, da det ifølge forfatterne giver mere plads til elevernes udtryk. Derudover anbefaler de, at opgaverne kopieres over på tegnekardus. Eleverne læser de alderssvarene vejledninger og går i gang.

Trinmålene for de nævnte klassetrin tilgodeses, og derudover er der lagt vægt på, at der sker en udvikling i materialet. Opgaverne til 3.-5. klassetrin lægger således op til, at børnene mestrer forskellige tegneteknikker og virkemidler med en vis sikkerhed.

Materialet er tiltænkt billedkunstlærere, men kan i lige så høj grad bruges i andre fag eller til emneuger og tværfaglige forløb. Afsnittet om arkitektur kan med fordel bruges i matematikundervisningen, ligesom afsnittet om billedbeskrivelser kan inddrages i danskundervisningen. Det er kun fantasien, der sætter grænserne. Et godt og meget nemt tilgængeligt materiale som supplement og inspiration til undervisningen i både billedkunst og andre fag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.534 andre er allerede tilmeldt