Anmeldelse

Om tilsyn

Om tilsyn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvem bestemmer over folkeskolen, og hvem fører tilsyn og kontrol?

Fakta:

Titel: Om tilsyn

Forfatter: Per Byrge Sørensen, Signe Holm-Larsen

ISBN: 9788772816203

Pris: 375 kroner

Sider: 294 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Når man arbejder i og med folkeskolen, ved man det godt, og man har da også kunnet læse om det utallige steder. Men i mange situationer kan vi alligevel komme i tvivl om, hvor kompetencerne nu lige ligger, og begreberne har da også over tid ændret sig - og for manges vedkommende kan de være svære at fastlægge, for eksempel i den såkaldte "Arto-sag", hvor en gruppe elever havde udtrykt sig hadefuldt om deres lærer. Skolelederens sanktionsbeslutning over for eleverne endte i byrådet, og på baggrund af denne konkrete episode måtte ministeriet tydeliggøre ansvarsfordelingen inden for folkeskolen: "Lederens konkrete beslutninger vedrørende skolens elever kan ikke behandles i kommunalbestyrelsen!"

Nærværende bog er en samlet fremstilling af det store og til tider komplekse begreb "tilsyn". Bogen består af to dele. Den første behandler, hvilke tilsyns- og kontrolfunktioner der efter lovgivningen ligger hos henholdsvis undervisningsministeren, kommunalbestyrelsen, skolebestyrelsen og skolens ledelse - herunder også skolens forpligtelse til at føre "tilsyn med de børn, som den har i sin varetægt".

Anden del er en fyldig alfabetisk stikordsdel, som kort beskriver en række centrale begreber i relation til tilsynsbegrebet. Bogen slutter med oversigter over litteratur og relevante link og et omfattende stikordsregister.

Bogen er meget detaljeret og grundig. Den er interessant læsning - ikke mindst de mange gode eksempler på konkrete sager taget ud af dagligdagen.

Således en særdeles anvendelig og velskrevet bog, der kan læses med udbytte fra start til slut - og så selvfølgelig ikke mindst til at have ved hånden som et meget nyttigt opslagsværk.