Anmeldelse Evaluering
0   407

Om tilsyn

Om tilsyn

Fakta


Titel
Om tilsyn

Forfatter
Per Byrge Sørensen, Signe Holm-Larsen

ISBN
9788772816203

Pris
375 kroner

Sider
294 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Hvem bestemmer over folkeskolen, og hvem fører tilsyn og kontrol?

Artiklen fortsætter under banneret

Når man arbejder i og med folkeskolen, ved man det godt, og man har da også kunnet læse om det utallige steder. Men i mange situationer kan vi alligevel komme i tvivl om, hvor kompetencerne nu lige ligger, og begreberne har da også over tid ændret sig - og for manges vedkommende kan de være svære at fastlægge, for eksempel i den såkaldte "Arto-sag", hvor en gruppe elever havde udtrykt sig hadefuldt om deres lærer. Skolelederens sanktionsbeslutning over for eleverne endte i byrådet, og på baggrund af denne konkrete episode måtte ministeriet tydeliggøre ansvarsfordelingen inden for folkeskolen: "Lederens konkrete beslutninger vedrørende skolens elever kan ikke behandles i kommunalbestyrelsen!"

Nærværende bog er en samlet fremstilling af det store og til tider komplekse begreb "tilsyn". Bogen består af to dele. Den første behandler, hvilke tilsyns- og kontrolfunktioner der efter lovgivningen ligger hos henholdsvis undervisningsministeren, kommunalbestyrelsen, skolebestyrelsen og skolens ledelse - herunder også skolens forpligtelse til at føre "tilsyn med de børn, som den har i sin varetægt".

Anden del er en fyldig alfabetisk stikordsdel, som kort beskriver en række centrale begreber i relation til tilsynsbegrebet. Bogen slutter med oversigter over litteratur og relevante link og et omfattende stikordsregister.

Bogen er meget detaljeret og grundig. Den er interessant læsning - ikke mindst de mange gode eksempler på konkrete sager taget ud af dagligdagen.

Således en særdeles anvendelig og velskrevet bog, der kan læses med udbytte fra start til slut - og så selvfølgelig ikke mindst til at have ved hånden som et meget nyttigt opslagsværk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ