Anmeldelse

Medieeksperimenter

Medieeksperimenter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med "Medieeksperimenter - visuel læring og it" får billedkunstlæreren en håndbog, der på en virkelig god måde indfører it i billedkunstundervisningen. Også i tværfaglige sammenhænge med for eksempel dansk, natur/teknik og matematik vil den være anvendelig. Bogens hensigt er at fremme elevernes visuelle kompetencer og kvalificere dem til at bruge it i deres skolehverdag med læring for øje.

Fakta:

Titel: Medieeksperimenter

Forfatter: Trine Woller Johansson, Marlene Muhlig

ISBN: 9788779964723

Pris: 243,75 kroner

Sider: 136 sider

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

"Medieeksperimenter - visuel læring og it" er beregnet for mellemtrinnet og er efterfølgeren til "Billedeksperimenter - visuel læring og undervisning", der er målrettet indskolingen.

Hvorfor så i det hele taget it i billedkunst? Svaret synes at ligge ligefor. Eleverne i dag møder billeder alle vegne og i mange sammenhænge. De er storforbrugere af it og har en ret naturlig og eksperimenterende tilgang til mediet. Denne bog søger gennem de ti meget forskellige og inspirerende undervisningsforløb at fremme elevernes visuelle tænkning.

Undervisningsforløbene handler blandt andet om påklædningsdukkers visuelle udtryk, clip-art som visuelt udtryk og computerspils visuelle udtryk og historie. De ti undervisningsforløb er meget forskelligartede, men inddrager alle på bedste vis it i billedkunstundervisningen på en ny og helst sikkert for eleverne spændende måde. De emner, der tages op, finder deres afsæt i andre fag, hvorfor der også kan indtænkes tværfaglighed.

Det er altid vigtigt at fange eleverne inden for deres begrebsverden og virkelighed, for eksempel i "Hundelortsruten", hvor der tages afsæt i at kunne læse kort, mange forskelligartede kort, for så i eleveksperimentet at arbejde med at udarbejde kort eller beskrivelser over ruter, der har betydning for elevernes egen hverdag. Denne rute lægges ind på Google Earth ved hjælp af et digitalt fotoalbum, Picasa, så eleverne kan sidde og se alle de andre elevers visuelle udtryk.

Billedkunstlæreren har som sagt her en spændende bog med inspirerende forløb lige til at gå til. Med et rimeligt godt kendskab til it og de mest kendte programmer er det bare om at komme i gang.