Forskning Sundhed
0   480

Haver til maver

Noter om ny dansk og udenlandsk viden og forskning om skole, fag og pædagogik.

Skoleelever har godt af at komme ud i det fri - fagligt, socialt og personligt. Det er en velkendt sandhed, som nu bliver dokumenteret endnu en gang i forskningsrapporten »Haver til maver - et studie af engagement, skolehaver og naturformidling«.

Rapporten er en undersøgelse af et særligt undervisningstilbud, som blev sat i værk af den økologiske frugt- og grøntfirma Aarstiderne for fem år siden, kaldet »Haver til maver«.

Forløbet bygger på, at eleverne får deres egen have på Krogerup Avlsgård i Nordsjælland (som tilhører Aarstiderne). Den passer de så i løbet af en sæson sammen med deres lærere og vejledere på stedet. De kommer i haven otte-ti gange i løbet af sæsonen svarende til otte-ti dage.

»Lærerne melder positivt tilbage om, at eleverne får styrket deres sociale og personlige kompetencer, men at de også udvikler deres faglige kompetencer i matematik og natur/teknik«, fortæller Camilla Roed Otte fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet, som har været med til at gennemføre undersøgelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Alle skoleelever i Fredensborg Kommune skal på et eller andet tidspunkt i løbet af deres skolegang gennemføre et have til mave-forløb, har kommunen besluttet. En skole fra Hellerup bruger også tilbuddet og betaler det selv ud af skolens eget budget. En nordsjællandsk specialskole har selv strikket et forløb sammen: Eleverne er på Krogerup Avlsgaard en dag om ugen i tre måneder. Odense Kommune har for nylig etableret sin egen skolehave, hvor elever så er i have til mave-undervisningsforløb.

Læs rapporten »Haver til maver - et studie af engagement, skolehaver og naturformidling« på havertilmaver.dk, hvor du også kan læse mere om undervisningsforløb med videre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
739 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.012 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.454 andre er allerede tilmeldt