Anmeldelse

Vores mad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsavisen "Vores mad" fra Politiken og Gyldendal sætter fokus på, hvad det egentlig er, vi putter i munden. Avisen henvender sig til elever i 8.-9. klasse - unge mennesker, der ofte er storforbrugere af sodavand og junkfood.

Fakta:

Titel: Vores mad

Sider: 24 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Gyldendal

"Vores mad" behandler i en række artikler emner som unges valg af morgenmad, skolemad, forbruget af sodavand, farlige mikroorganismer i maden, dyrevelfærd og økologi. Formålet med avisen er at udfordre de unge til diskussion om kostvaner og livsstil, og det gør den rigtig godt.

Det vil selvfølgelig være oplagt at beskæftige sig med emnet i biologi, men emnet er særdeles velegnet til tværfaglig undervisning - kemi, samfundsfag, historie og idræt vil fint kunne inddrages.

På hjemmesiden www.undervisningsavisen.dk kan man finde opgaver til avisen samt en god litteratur- og filmliste. Opgaverne går fra traditionelle forståelsesspørgsmål over debatspørgsmål til egentlige aktiviteter, som for de flestes vedkommende stiller skarpt på elevernes egne vaner.

Selv om de fleste elever sikkert godt ved, at man skal spise sundt og dyrke motion, sætter avisen fokus på emnet på en god måde uden at hænge nogen ud. Den er skrevet i et godt sprog til målgruppen, og jeg er sikker på, at "Vores mad" kan sætte nogle gode diskussioner i gang rundt omkring i klasserne. Prisen er heller ingen hindring for at anskaffe dette udmærkede materiale.