Anmeldelse

At tegne - Det vi ser

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Filmen "At tegne" omhandler den klassiske tegneskole på Ny Carlsberg Glyptoteket. Det er en grundig indføring i, hvordan man lærer at tegne. 21 små filmiske fortællinger sætter seeren ind i forskellige tegneteknikker såsom at skabe lys, skygge, perspektiv med mere.

Fakta:

Titel: At tegne - Det vi ser

Pris: 149,00 kroner

Type: Dvd

Forlag: Barok Film

I dokumentarfilmen "Det vi ser" følger man fire unge kvinder og deres tegneproces. I mødet med de klassiske skulpturer på Glyptoteket og tegnelæreren Asbjørn Jakobsen følges de fire kvinders arbejde og de mange vanskeligheder, de støder ind i undervejs. Filmen er en poetisk indføring i, hvordan man lærer at tegne. Man tegner det, man ser, eller det, man ikke ser, kanterne, skyggerne og rummet omkring.

De to film er smukke og vidner i høj grad om stor indlevelse og fascination af dette fag.

Filmene er ikke relevante på folkeskoleniveau. Målgruppen for filmene er voksne eller unge med interesse for tegnekunst. Billedkunstlæreren kan måske finde inspiration.

Powered by Labrador CMS