Anmeldelse Billedkunst
0   312

Håndbog i billedkunst

Fakta


Titel
Håndbog i billedkunst

Forfatter
Ole Villadsen

Illustrator
Mogens Jørgensen og Ole Villadsen

Pris
373,75 kroner

Sider
192 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Umiddelbare indtryk af kunstværker kan være meget godt, men til undervisningsbrug holder det ikke. Hertil kræves viden og analysemetoder, kendskab til stilarter og virkemidler.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne fortrinlige håndbog giver en hurtig oversigt over materialer og teknikker, som dels kan bruges til hurtig og fagligt holdbar introduktion til praktisk undervisning, dels giver ordforråd og redskaber til at lure kunstnerne af. For hvad kalder man egentlig den teknik og de farver, Hammershøj benyttede sig af? (Grisailleteknik og akromatiske farver; for dem, der endnu ikke har bogen at slå det op i). Hvordan komponerede Lundbye og Eckersberg deres malerier, hvordan blander man temperafarver, og hvordan overfører man et motiv fra forlæg til væg eller lærred?

I skolen laver man ikke kalkmalerier eller støber skulpturer i bronze. Men på et par opslag får vi et brugbart indblik i, hvordan det gøres. Det højner oplevelsen af kunstværker.

Kunsteksempler og fotografier af materialer er generøst strøet ud over siderne, som er smukt og indbydende layoutet. Her er inspiration og viden at hente for billedkunstlærere på alle niveauer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.491 andre er allerede tilmeldt