Anmeldelse

Håndbog i billedkunst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Umiddelbare indtryk af kunstværker kan være meget godt, men til undervisningsbrug holder det ikke. Hertil kræves viden og analysemetoder, kendskab til stilarter og virkemidler.

Fakta:

Titel: Håndbog i billedkunst

Forfatter: Ole Villadsen

Illustrator: Mogens Jørgensen og Ole Villadsen

Pris: 373,75 kroner

Sider: 192 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Denne fortrinlige håndbog giver en hurtig oversigt over materialer og teknikker, som dels kan bruges til hurtig og fagligt holdbar introduktion til praktisk undervisning, dels giver ordforråd og redskaber til at lure kunstnerne af. For hvad kalder man egentlig den teknik og de farver, Hammershøj benyttede sig af? (Grisailleteknik og akromatiske farver; for dem, der endnu ikke har bogen at slå det op i). Hvordan komponerede Lundbye og Eckersberg deres malerier, hvordan blander man temperafarver, og hvordan overfører man et motiv fra forlæg til væg eller lærred?

I skolen laver man ikke kalkmalerier eller støber skulpturer i bronze. Men på et par opslag får vi et brugbart indblik i, hvordan det gøres. Det højner oplevelsen af kunstværker.

Kunsteksempler og fotografier af materialer er generøst strøet ud over siderne, som er smukt og indbydende layoutet. Her er inspiration og viden at hente for billedkunstlærere på alle niveauer.

Powered by Labrador CMS