Anmeldelse

Focus on Young Americans

Focus on Young Americans

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom der endnu et materiale i serien "Focus on". Denne gang om amerikanske teenageres oplevelser med rusmidler, proms, kærlighed, kørekort og biler.

Fakta:

Titel: Focus on Young Americans

Forfatter: Lene Nielsen og Heidi Kokholm

Serie: Focus on

Type: Bog med cd

Forlag: Alinea

Student's book er en blanding af noveller, reklamer, digte, interview, spil og faktuelle tekster. Disse forskellige tilgange er en god platform for arbejdet med kulturforståelse. Bogen giver mulighed for indblik i almindelige amerikanske unges hverdag og problemer til forskel fra det glamourøse billede, der tegnes i tv-serier og film. Dermed udfordres elevernes opfattelse af den amerikanske ungdomskultur, og det bliver derfor naturligt for eleverne at sammenligne med egne livsbetingelser.

Der er masser af aktiviteter og opgaver i forbindelse med de enkelte tekster, og bogen er varieret illustreret. Lærervejledningen indeholder baggrundsstof, uddybende forklaringer til arbejdet, gloser og worksheets. Derudover er der et afsnit om at få USA ind i klassen gennem brug af gæstelærere, pennevenner, job-swop og teenageblade. Cd'en indeholder teksterne fra student's book. Den er i en fremragende kvalitet og en fryd for øret.

"Young Americans" er et dejligt varieret materiale, der indeholder mange aktuelle og vedkommende problemstillinger. Arbejdet med materialet kan give eleverne indblik i nogle amerikaneres tankegang og værdier. Dermed kan de gennem refleksioner over ligheder og forskelle opnå større bevidsthed om egne værdier.

Både indholdsmæssigt og niveaumæssigt egner det sig fortrinligt til 9.-10. klasse. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt 8. klasse er en realistisk del af målgruppen.

Alt i alt et glimrende materiale. Dog ville det have været oplagt, at der fulgte en cd med til hver bog, så man også havde lydsiden, når eleverne selv skal vælge, hvad de vil fordybe sig i.