Anmeldelse Engelsk
0   248

Focus on Young Americans

Focus on Young Americans

Fakta


Titel
Focus on Young Americans

Forfatter
Lene Nielsen og Heidi Kokholm


Grundbog 64 sider, 185 kroner. Lærervejledning 80 sider, 468,75 kroner. Cd 531,25 kroner

Serie
Focus on

Type
Bog med cd

Forlag
Alinea

Så kom der endnu et materiale i serien "Focus on". Denne gang om amerikanske teenageres oplevelser med rusmidler, proms, kærlighed, kørekort og biler.

Artiklen fortsætter under banneret

Student's book er en blanding af noveller, reklamer, digte, interview, spil og faktuelle tekster. Disse forskellige tilgange er en god platform for arbejdet med kulturforståelse. Bogen giver mulighed for indblik i almindelige amerikanske unges hverdag og problemer til forskel fra det glamourøse billede, der tegnes i tv-serier og film. Dermed udfordres elevernes opfattelse af den amerikanske ungdomskultur, og det bliver derfor naturligt for eleverne at sammenligne med egne livsbetingelser.

Der er masser af aktiviteter og opgaver i forbindelse med de enkelte tekster, og bogen er varieret illustreret. Lærervejledningen indeholder baggrundsstof, uddybende forklaringer til arbejdet, gloser og worksheets. Derudover er der et afsnit om at få USA ind i klassen gennem brug af gæstelærere, pennevenner, job-swop og teenageblade. Cd'en indeholder teksterne fra student's book. Den er i en fremragende kvalitet og en fryd for øret.

"Young Americans" er et dejligt varieret materiale, der indeholder mange aktuelle og vedkommende problemstillinger. Arbejdet med materialet kan give eleverne indblik i nogle amerikaneres tankegang og værdier. Dermed kan de gennem refleksioner over ligheder og forskelle opnå større bevidsthed om egne værdier.

Både indholdsmæssigt og niveaumæssigt egner det sig fortrinligt til 9.-10. klasse. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt 8. klasse er en realistisk del af målgruppen.

Alt i alt et glimrende materiale. Dog ville det have været oplagt, at der fulgte en cd med til hver bog, så man også havde lydsiden, når eleverne selv skal vælge, hvad de vil fordybe sig i.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.764 andre er allerede tilmeldt