Anmeldelse Billedkunst
0   239

Lav dine egne kort

Fakta


Titel
Lav dine egne kort

Forfatter
Fiona Watt

Pris
238 kroner

Sider
64 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget Flachs

At placere denne bog under billedkunst er nok lidt af en tilsnigelse, men da der ikke er en rubrik for for eksempel klassens time, temauger eller kreative klasselærerdage, er det nok alligevel der, den hører mest til.

Artiklen fortsætter under banneret

Ideen er let håndterlig, og lige så gammel som selve det at ville dekorere en hyggelig hilsen, nemlig at give forslag til udformning af egne kort ud fra nogle enkle principper. Og her er bogens egentlige kvalitet, en kort og yderst praksisrettet præsentation af dekorationsteknikker spændende fra det rent grafiske over det maleriske til det mere legende i seriel tegneserieforstand. Her er med andre ord masser af ideer.

Mønstre, streger og farverige striber føjes sammen i form af drager, dukker og spøjse maskiner for blot at nævne nogle af elementerne. Stumper af papir, stof og karton genopstår som fine og dekorative kort, små billeder eller æsker, alle i den lette ende af skalaen, hvor tingene ikke tages mere alvorligt, end at alle kan være med. En lille appetitvækker til de få billedkunsttimer, der tildeles i dagens folkeskole, eller måske en velkommen håndsrækning til en vikar, der med kort varsel skal klare et par timer uden vikarinstruks.

En egentlig lærebog er det ikke, hvad den heller ikke giver sig ud for, men en professionelt inspirerende hobbybog med gode ideer til måske især de yngste årgange.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.492 andre er allerede tilmeldt