Anmeldelse

Lav dine egne kort

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At placere denne bog under billedkunst er nok lidt af en tilsnigelse, men da der ikke er en rubrik for for eksempel klassens time, temauger eller kreative klasselærerdage, er det nok alligevel der, den hører mest til.

Fakta:

Titel: Lav dine egne kort

Forfatter: Fiona Watt

Pris: 238 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Ideen er let håndterlig, og lige så gammel som selve det at ville dekorere en hyggelig hilsen, nemlig at give forslag til udformning af egne kort ud fra nogle enkle principper. Og her er bogens egentlige kvalitet, en kort og yderst praksisrettet præsentation af dekorationsteknikker spændende fra det rent grafiske over det maleriske til det mere legende i seriel tegneserieforstand. Her er med andre ord masser af ideer.

Mønstre, streger og farverige striber føjes sammen i form af drager, dukker og spøjse maskiner for blot at nævne nogle af elementerne. Stumper af papir, stof og karton genopstår som fine og dekorative kort, små billeder eller æsker, alle i den lette ende af skalaen, hvor tingene ikke tages mere alvorligt, end at alle kan være med. En lille appetitvækker til de få billedkunsttimer, der tildeles i dagens folkeskole, eller måske en velkommen håndsrækning til en vikar, der med kort varsel skal klare et par timer uden vikarinstruks.

En egentlig lærebog er det ikke, hvad den heller ikke giver sig ud for, men en professionelt inspirerende hobbybog med gode ideer til måske især de yngste årgange.