Debat

Vi må gøre noget for de ledige

DLF har netop afsluttet en kredsrunde, hvor div. problematikker vedr. de lediges situation er blevet drøftet. Nu er tiden inde til opfølgning.

Publiceret Senest opdateret
Den hovedstyrelse, der bliver sammensat må have fokus på de lediges situation.
En del af vores medlemmer er havnet i en ulykkelig situation p.g.a. besparelser i kommunerne og meget stort antal nyuddannede har ikke haft en reel chance for at få et job.
I skolen er der brug for alle de uddannede lærere, vi kan skaffe.
Vi har som målsætning, at påvirke en ændring af lovgivningen, så ingen mister retten til dagpenge, men vi vil allerhelst skabe vilkår, så alle vores medlemmer er tilfredse.
Kunne man forestille sig en situation, hvor lærere på dagpenge, i en periode, hvor ledigheden er forholdsvis høj, blev tilbudt ansættelse i skolen med et timetal svarende til dagpengesats:timeløn for uddannede. Måske 10 lektioner om ugen??
Interessen for arbejde i folkeskolen kunne fastholdes, man kunne holde sig "varm", og stå i en gunstigere situation, når jobbene opstod, og en mulighed for at vikarsituationer i skolen bedre kunne dækkes af uddannet arbejdskraft.
Selvfølgelig skal der være tale om merarbejde. Arbejdsgiverne skal ikke udnytte en økonomisk trængt situation, til at undgå nomeringer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget