Anmeldelse Fysik/kemi
0   264

Evaluering og test i matematik / Evaluering og test i fysik/kemi

Evaluering og test i fysik/kemi

Fakta


Titel
Evaluering og test i matematik

Pris
169 kroner

Sider
187 sider

Serie
Faglighed, test og evalueringskultur

Type
Hæfte

Forlag
Kroghs Forlag


Titel
Evaluering og test i fysik/kemi

Pris
169 kroner

Sider
72 sider

Serie
Faglighed, test og evalueringskultur

Type
Bog

Forlag
Kroghs Forlag

Ovenstående er titler, som kan få øjenbrynene til at hæve sig i den aktuelle debat, der nok ikke forstummer lige med det første - heller ikke hvis det skulle vise sig, at der ikke kommer flere ministerielle tiltag på området.

Artiklen fortsætter under banneret

Når man nærlæser de to hæfter, indser man imidlertid hurtigt, at dét behøver den bestemt heller ikke. Hvad man ved første øjekast kunne opfatte som et "åh nej, ikke nu igen"-initiativ, viser sig nemlig at være gedigne artikelsamlinger, hvor samtlige ophavsmænd m/k har fingrene rigtig langt nede i (fag)pædagogisk teori og praksis.

Hæftet om fysik/kemi springer i øjnene med en række gennemgange af evalueringsmetoder, der bragt til fuld udfoldelse vil rykke ved forståelsen af faget og af begrebet evaluering, der som formål klart må have at bringe læringen videre: mindmaps, begrebsfortællinger og ekspertmetoden er eksempler på, hvad der udfoldes undervejs i artiklerne. Og så den lille genistreg, hvor lovkravene i Fælles Mål gøres overskuelige og gennemførlige i et undervisningsforløb ved at blive "oversat" til Lokale Mål.

Der er også gode takter i hæftet om matematik. Her beskrives blandt andet evalueringsarbejde med - igen - begrebskort, logbog, elevplaner og portfolio. Sidste artikel i hæftet, om diagnostiske test, bidrager formentlig mindst til fornyelsen, men testformen som sådan er nok uomgængelig.

Læs hæfterne - det kan ikke undgås, at man bliver klogere på sit fag, på sin undervisning og på elevernes læring.   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.451 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.971 andre er allerede tilmeldt