Jens Skovmand er speciallærer på Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse og har Dorte Tind Jørgensen, der er sosu-lærer som andensuppleant

Hovedstyrelseskandidat vil sikre små medlemsgrupper en stemme

Tidligere medlemmer af Formidlerne og S81 er gået sammen om at pege på en kandidat til hovedstyrelsen i DLF. De peger på Jens Skovmand, som stiller op for at tale de mindre gruppers sag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er efter min mening hårdt brug for, at der i hovedstyrelsen er et medlem, der taler de små gruppers sag. Det er svært at trænge igennem, når man er så små, som vi er", siger Jens Skovmand.

Jens Skovmand er lærer ved den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU. Han har i 11 år arbejdet i folkeskolen. Han er medlem af forretningsudvalget i Hillerød Lærerkreds og har tidligere været hovedstyrelsesmedlem i S81.

Slår interesserne sammen

I denne periode har den tidligere formand for S81 Leif Sort en plads i hovedstyrelsen. Men han har valgt ikke at stille op igen og peger i stedet på Jens Skovmand. Jens Skovmand fået opbakning fra både tidligere medlemmer af speciallærerforenignen S81 og af ernæringsuddannede tidligere medlemmer af Formidlerne. Han vurderer, at de små grupper står sammen, hvis de skal repræsenteres i DLF's hovedstyrelse.

"Jeg har som kredsstyrelsesmedlem i Hillerød været kontaktperson til sosu-området - så jeg har fået godt ret godt indblik i deres forhold og hele deres situation. Jeg synes, de har stærkt behov for, at der er en der, kan tale deres sag. Også fordi de er på en helt andet overenskomstområde, end vi er. Hvis vi skal have en chance må vi slå os sammen - derfor aftalte jeg med Dorte Tind, som er fra sosu-området, at jeg stillede op og også repræsenterede dem", siger Jens Skovmand.

Små grupper lider under nedskæringer

Som førstesuppleant har han konsulent Peter Selch Bak, som også har en fortid i S81.  

"Jens vil være en garanti for, at der bliver sat fokus på de medlemmer, der har særlige ansættelsesvilkår. Flere er ansat på områder der lider under nedskæringer. Det er derfor ekstra vigtigt at have et talerør, der har direkte berøring med området", lyder Peter Selch Baks begrundelse i Jens Skovmands valgmateriale.

Dorte Tind er uddannelsesvejleder på social- og sundhedssskolen Sosu-C og andensuppleant for Jens Skovmand.

Hun er sikker på, at Jens Skovmand vil arbejde for at sikre sosu-lærerne bedre vilkår.

"Jeg ved, hvor vigtigt, det er at have et talerør i hovedstyrelsen. Jeg var med da S81, Formidlerne og DLF fusionerede. Her var det meget magtpåliggende for os, at sikre de små områder. Det har været svært og vil blive ved at kræve megen opmærksomhed, derfor er det fantastisk, hvis vi kan få Jens valgt ind i hovedstyrelsen".

 

Powered by Labrador CMS