Hovedstyrelsesvalg 2011
0   401

Hovedstyrelseskandidat vil sikre små medlemsgrupper en stemme

Tidligere medlemmer af Formidlerne og S81 er gået sammen om at pege på en kandidat til hovedstyrelsen i DLF. De peger på Jens Skovmand, som stiller op for at tale de mindre gruppers sag.

"Der er efter min mening hårdt brug for, at der i hovedstyrelsen er et medlem, der taler de små gruppers sag. Det er svært at trænge igennem, når man er så små, som vi er", siger Jens Skovmand.

Jens Skovmand er lærer ved den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU. Han har i 11 år arbejdet i folkeskolen. Han er medlem af forretningsudvalget i Hillerød Lærerkreds og har tidligere været hovedstyrelsesmedlem i S81.

Artiklen fortsætter under banneret

Slår interesserne sammen

I denne periode har den tidligere formand for S81 Leif Sort en plads i hovedstyrelsen. Men han har valgt ikke at stille op igen og peger i stedet på Jens Skovmand. Jens Skovmand fået opbakning fra både tidligere medlemmer af speciallærerforenignen S81 og af ernæringsuddannede tidligere medlemmer af Formidlerne. Han vurderer, at de små grupper står sammen, hvis de skal repræsenteres i DLF's hovedstyrelse.

"Jeg har som kredsstyrelsesmedlem i Hillerød været kontaktperson til sosu-området - så jeg har fået godt ret godt indblik i deres forhold og hele deres situation. Jeg synes, de har stærkt behov for, at der er en der, kan tale deres sag. Også fordi de er på en helt andet overenskomstområde, end vi er. Hvis vi skal have en chance må vi slå os sammen - derfor aftalte jeg med Dorte Tind, som er fra sosu-området, at jeg stillede op og også repræsenterede dem", siger Jens Skovmand.

Små grupper lider under nedskæringer

Som førstesuppleant har han konsulent Peter Selch Bak, som også har en fortid i S81.  

"Jens vil være en garanti for, at der bliver sat fokus på de medlemmer, der har særlige ansættelsesvilkår. Flere er ansat på områder der lider under nedskæringer. Det er derfor ekstra vigtigt at have et talerør, der har direkte berøring med området", lyder Peter Selch Baks begrundelse i Jens Skovmands valgmateriale.

Dorte Tind er uddannelsesvejleder på social- og sundhedssskolen Sosu-C og andensuppleant for Jens Skovmand.

Hun er sikker på, at Jens Skovmand vil arbejde for at sikre sosu-lærerne bedre vilkår.

"Jeg ved, hvor vigtigt, det er at have et talerør i hovedstyrelsen. Jeg var med da S81, Formidlerne og DLF fusionerede. Her var det meget magtpåliggende for os, at sikre de små områder. Det har været svært og vil blive ved at kræve megen opmærksomhed, derfor er det fantastisk, hvis vi kan få Jens valgt ind i hovedstyrelsen".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
793 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.410 andre er allerede tilmeldt