Blog
1   217

Not for Profit

Abonner på nyt om Thomas Aastrup Rømer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Vi er i midten af en stor krise med enorm global betydning. Nej, jeg taler ikke om den globale økonomiske krise, som begyndte i 2008. I det mindste vidste alle på det tidspunkt, at en krise var indtruffet, og mange ledere i verden fik desperat travlt med at finde løsninger. Ja, konsekvenserne for de forskellige politiske eliter var alvorlige, hvis de ikke fandt løsninger, og mange regeringer blev endda udskiftet. Nej, jeg mener en krise, som går omkring uden at den bliver opdaget; som en kræftsvulst, en krise der formodentlig, i det lange løb, vil vise sig at være langt mere ødelæggende for demokratiets fremtid; en verdensomspændende krise i vores uddannelser.

Demokratiske samfund skifter radikalt ud i vores uddannelsers indhold, og disse forandringer har ikke været ordentlig gennemtænkt. I deres tørst efter national profit, smider landene ubetænksomt kundskaber og evner ud, som er nødvendige for at holde demokratierne i live. Hvis denne tendens fortsætter, vil nationer over hele verden snart producere generationer af nyttige maskiner i stedet for selvstændige borgere som kan tænke selv, kritisere traditioner og forstå betydningen af andre menneskers lidelser og bedrifter. Fremtiden for verdens demokratier hænger i en tynd tråd.”

Citat fra Martha C. Nussbaum: “Not for Profit – why Democracy Needs The Humanities”, Princeton: Princeton University Press, 2010, s.1-2 (åbningsafsnittet).

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ