Anmeldelse

Karl og Emmas mor er blevet rundtosset

Karl og Emmas mor er blevet rundtosset

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når mor er psykisk syg og bliver indlagt, afføder det en masse spørgsmål hos børnene. En del af disse spørgsmål er omtalt i denne lille oplæsningsbog om Emma og Karl.

Fakta:

Titel: Karl og Emmas mor er blevet rundtosset

Forfatter: Susanna Gerstoff Thidemann

Sider: 48 sider

Type: Hæfte

Forlag: Socialt Udviklingscenter SUS

Bogen henvender sig til børn fra treårsalderen, og den behandler nænsomt tabuemnet. "Mor er rundtosset", bliver det rammende betegnet, og hun er et sted, hvor voksne kan passe på hende. Enkle forklaringer, som børnene kan forholde sig til.

De temaer, som bogen beskæftiger sig med, er affødt af forfatterens egne børns spørgsmål, hvilket gør dem nærværende og relevante. Formålet er da også at skabe forståelse og inspirere til samtale med børn på ærlig og kærlig vis. Som oplæsningsbog for mindre børn understøttes teksten af søde illustrationer, der giver samtalestof.

En lille anke er tekstens skift af synsvinkel, men med den voksne som formidler kan det nemt forklares, hvem der i kapitlerne er det fortællende jeg.

Den bør udleveres på alle psykiatriske afdelinger til patienter med småbørn som pårørende.