Skoleledelse
0   546

Årets leder er skoleleder

Hun insisterer på at kunne alle 600 elevers navne, hun uddeler knus til høj og lav, men er også kendt for at stille krav til lærere, elever og forældre. Som den første kommunalt ansatte leder i lederprisens historie, blev skoleleder på Rådmandsgades Skole i København Lise Egholm i dag kåret som Årets Leder 2011.

63-årige Lise Egholm har i 16 år været leder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor flere end tre af fire elever er tosprogede. Formand for Lederne Svend Askær siger, at en af de ting, der gør Lise Egholm til Årets Leder er hendes evne til at formidle sine forventninger, så de ikke kan misforstås.

"Det oplever eksempelvis de forældre, som tror, at de ikke behøver møde op til forældremøder. De får i meget klare vendinger besked om, at der ikke er tale om "tilbud", men om møder med mødepligt. Og hun er ikke bange for at sige "skal" i stedet for det typisk danske "må" eller "bør", sagde Svend Askær, da han på vegne af Lederne i Tivoli Congress Center overrakte den karismatiske skoleleder Ledernes pris.   

En opmuntring til arbejdet med Danmarks råstof

Lise Egholm, der er den 10. modtager af, hvad der anses for at være Danmarks fornemmeste lederpris, sagde ved overrækkelsen:

"Kåringen er et signal om, at ledelse i den offentlige sektor bliver set og værdsat. Og det er en stor opmuntring i det fortsatte arbejde med Danmarks bedste råstof." Hun er både rørt og benovet over at blive kåret som Årets Leder i et felt af primært toperhvervsledere.

Artiklen fortsætter under banneret

I 2003 gik prisen som Årets Leder til Irma-direktør Alfred Josefsen, i 2006 fik direktør Jørgen Vig Knudstorp fra Lego æren, mens sidste års prisvinder var administrerende direktør i Nordea Christian Clausen.

Årets Leder vælges ved en demokratisk afstemning, og i år var der seks kandidater i betragtning til Årets Leder 2011. Lederne, der uddeler prisen, er interesseorganisation og a-kasse for ledere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ