Anmeldelse

Morgensang med mening

Morgensang med mening

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatterne skriver i denne bog i kort og præcis form om 100 af de mest kendte sange fra morgensangsrepertoiret, som det praktiseres i skoler over det ganske land. Her er således lidt om sangens tilblivelse, lidt om det tekstmæssige indhold, herunder forklaringer på svære/gamle/af sproget udgåede ord, lidt om forfatteren til sangen, lidt om komponisten og endelig ganske lidt om melodiens karakter. Målet er at gøre det nemt og overkommeligt for læreren, der står for morgensangen, at sige nogle få velkvalificerede ord om sangen og motivationen for at vælge netop den sang.

Fakta:

Titel: Morgensang med mening

Forfatter: Anette Gammelgård, Charlotte Simmelkjær

ISBN: 9788776126872

Pris: 280 kroner

Sider: 253 sider

Type: Bog

Forlag: Dansk Sang

Hertil har forfatterne valgt et sprog og en ret direkte skrivemåde, der gør, at teksten stort set kan læses op for eleverne, om end undertegnede nok mener, at en smule forberedelse og efterfølgende fortælling vil gøre sig noget bedre.

Det, der først og fremmest udmærker denne bog i forhold til andre lignende bøger, er, at den beskriver en del af de nyere, populære sange, for eksempel "Min blå pyjamas", "Forelsket", "Fodboldstjernen". Sange, der på mange skoler er meget benyttede. Til det mere traditionelle repertoire er der ikke så meget nyt, men alt i alt skal initiativet roses; dejligt at der nu findes en sådan bog til brug ved morgensang og selvfølgelig i musiktimerne.

At bogen så ikke er forsynet med en eneste kildeangivelse, kan undre en del, eksempelvis bør de fleste af oplysningerne om Carl Nielsen kunne føres tilbage til "Min fynske barndom" og "Levende musik".

Powered by Labrador CMS