Anmeldelse ADHD
0   370

Konstant uro

Konstant uro

Fakta


Titel
Konstant uro

Forfatter
Per Straarup Søndergaard

ISBN
9788770906647

Pris
229 kroner

Sider
135 sider

Type
Bog

Forlag
Turbine Forlaget

Denne bog er primært en samling af lettilgængelige erindringer om skolen og livet, som det opleves af elever i udsatte positioner. Eleverne ser tilbage på en skolegang med ADHD, hvor indre uro, tvangshandlinger og store problemer med koncentration vanskeliggjorde mulighederne for at lære og deltage i fælleskabet. Det er fortællinger, der ikke kan undgå at påvirke læseren, og som tydeligt viser, hvor vigtigt det er at inddrage elevernes synsvinkel i forhold til planlægning af undervisning og iværksættelse af tiltag.

Artiklen fortsætter under banneret

Elevernes egne fortællinger fylder mest, men de bliver suppleret med interview af både forældre og fagpersoner på området. Denne kombination giver læseren en god forståelse for vanskelighederne og deres mulige årsager. Ud over de informationer om ADHD, der fremkommer i interviewene med læger, ADHD-konsulenter, psykologer og forskere, suppleres og understøttes teksten løbende med uddybende faktabokse, der er downloadet fra nettet.

Diagnosticering og medicinering fylder meget i elevernes fortællinger, men der mangler i den forbindelse fakta eller henvisning til forskning omkring, hvilke bivirkninger medicineringen kan have. Dilemmaet med den øgede diagnosticering og medfølgende medicinering bliver dog taget op i bogens sidste interview med professor Carsten René Jørgensen fra Aarhus Universitet. Dette indslag kan anbefales på det kraftigste til alle, der kommer i berøring med ADHD-problematikker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.464 andre er allerede tilmeldt