Debat
0   107

Gode ønsker for det nye år

Vi står i en situation med nye muligheder.Lad os håbe, at alle er parate til at udnytte dem

Jeg vil også i år ønske alle medlemmer et godt nytår. I forbindelse med et årsskifte udtrykker vi jo traditionelt altid gode ønsker til hinanden for det kommende år. I år står vi imidlertid i en situation, hvor nye muligheder gør, at nogle af de gode ønsker kan blive til virkelighed, hvis viljen er til stede.

Vi ønsker at styrke lærerens muligheder for at udøve god undervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi ønsker at styrke ledelsen i forhold til kvaliteten i undervisningen.

Vi ønsker at styrke lærerens professionelle ansvar.

Vi ønsker at gøre lærerarbejdet attraktivt.

Vi ønsker at mindske bureaukratiet.

Vi ønsker, at ledelse og lærere tager ansvar for skolens kvalitet og styring i stedet for at blive styret.

Vi har de ønsker, fordi det vil give bedre undervisning til vores elever og studerende.

Vi har et nyt Folketing. Vi står over for en ny overenskomst, og politikerne vil gennemføre en kvalitetsreform. Samtidig har et stærkt samarbejde bestående af forældre, elever, pædagoger, ledere og lærere i fællesskab afleveret en række anbefalinger til de nye folketingsmedlemmer. Bruger vi disse muligheder rigtigt, vil vi kunne skabe ekstra dynamik og engagement i vores undervisning og på vores skoler.

Hvis vi i marts måned står med et godt overenskomstresultat samtidig med en række lovjusteringer, der mindsker bureaukratiet og flytter en større del af ansvaret tilbage på skolerne, er jeg ikke i tvivl om, at det vil bidrage til en øget optimisme og gåpåmod alle de steder, hvor Danmarks Lærerforenings mange medlemmer hver dag knokler for at give eleverne den bedst mulige undervisning.

Jeg tror, at resultatet på forholdsvis kort sigt vil kunne aflæses helt konkret på en række områder såsom elevernes udbytte af undervisningen, lavere sygefravær, øget tilgang til læreruddannelsen og flere ansøgninger til lederstillingerne.

De nye muligheder giver os samlet en enestående mulighed for at skabe en ny positiv stemning på og omkring vores skoler. Jeg håber, at politikerne såvel i kommunerne som på Christiansborg er parate til at gribe denne mulighed.

Godt nytår!

»Bruger vi disse muligheder rigtigt, vil vi kunne skabe ekstra dynamik og engagement i vores undervisning og på vores skoler«

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt