Lærerliv
0   159

Käte Dueled

Pensioneret lærer Käte Dueled er 66 år og bor i udkanten af Køge i en lille skov.

Uddannelse: Læreruddannet fra Haslev Seminarium i 1964 og videreuddannet i specialundervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Arbejdsplads: Gik på pension i 2004 fra en stilling som konsulent på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Køge. Indtil 1973 arbejdede hun desuden på Søndre Skole. Hun har blandt andet været med til at udvikle læseprøverne på Dansk Psykologisk Forlag.

Familie: Gift med Knud og mor til Lars, 41, Else, 37, og Erik på 30.

Käte Dueled har altid prioriteret mennesker højest, og familien overstråler alt. To af hendes børn bor med deres familier lige på den anden side af skoven, den tredje bor i Oslo. I alt har hun syv børnebørn, og en mere er på vej til foråret.

I arbejdslivet er det samværet med kolleger og børn, der har betydet mest. At have sparringspartnere og kunne udveksle viden.

Mit liv lige nu:

Jeg nyder nuet og hverdagen. Vi har tidligere rejst meget, og det bliver der stadig tid til. Men samtidig er det nu familien, der tæller.

Mit liv om fem år:

Jeg håber, det vil være status quo. Det vil være dejligt, hvis den livsrytme, jeg har nu, holder.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Mine vandresko symboliserer også udelivet. Jeg kan godt lide at kombinere motion og viden. At vandre med en naturvejleder, så jeg får noget at vide om naturen og området, jeg er i. Vi arrangerer også ture med børn og børnebørn, hvor vi bor på vandrerhjem og nyder den danske natur sammen. Hvis jeg er træt i løbet af dagen, laver jeg noget fysisk - retter kanter på græsplænen eller bager boller, så tankerne kommer i ro.

2. Jeg holder meget af min mand Knud og mit køkken. Knud er en god køkkenskriver, og jeg kan lide at lave mad. For nylig lavede jeg mad til hans fødselsdag, hvor der var 90 gæster.

3. Mozart og Tchaikovsky hører jeg meget herhjemme, mens jeg laver noget andet. Men jeg husker tydeligt, da jeg var i Prag med Knud, og vi var i operaen til »Madame Butterfly«. Vi kom til byen i silende regnvejr, løb hen og var heldige at få billetter, og det var så smukt, at tårerne sprøjtede.

4. Jeg har min familie i centrum. Vi har fået en flot fotobog med alle børnebørnene. Den er jeg meget glad for. Jeg ser heldigvis børnene tit.

5. Mine skistøvler skal med. Det er dejligt at stå på ski.

6. Hans Edvard Nørregård-Nielsen skriver godt. Jeg kan lide hans bog »Dengang i Italien«. Den er spændende, fordi den har den historiske vinkel med. Men en bog som »Jordens Søjler« af Ken Follett har også fyldt meget i mig, siden jeg læste den for mange år siden.

7. Sommerhuset i Fakse Ladeplads er et fantastisk sted. Der kommer vi meget. Det er gået i arv fra min mormor.

8. Jeg har netop fuldført et 22-timers motorsavskursus, så jeg har styr på det tekniske og sikkerhedsmæssige, når jeg saver i vores lille skov, hvor vi sælger juletræer. Her kommer tidligere elever forbi med deres børn for at få et juletræ med hjem - og et glas gløgg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ