22 kandidater kæmper om 20 pladser i DLF’s hovedstyrelse

Hele otte nye ansigter stiller op til valget om posterne i DLF’s hovedstyrelse. 22 kandidater har allerede kastet sig ind i kampen om 20 pladser. I dette nummer af Folkeskolen præsenterer kandidaterne sig selv for lærerne. På folkeskolen.dk kan man følge valget og stille spørgsmål direkte til kandidaterne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kandidaterne til DLF's hovedstyrelse er i fuld gang med at debattere på folkeskolen.dk

Nuværende medlem og kandidat til den nye hovedstyrelse Niels Christian Sauer mener, der er alt for få kandidater. Han overvejer, om hovedstyrelsesvalget i virkeligheden er et pseudovalg, som allerede er afgjort af kredsstyrelserne rundt om i landet.

»Man skal vist nærmest være lidt småtosset for at tro, at det nytter noget at stille op, hvis man ikke gennem lang og tro tjeneste har erhvervet sig et sikkert kredsbagland. Det er der intet suspekt i, sådan er det bare, lad os være ærlige omkring det«, mener Niels Christian Sauer.

Alligevel er der ved dette hovedstyrelsesvalg to yngre kandidater uden kredsbagland, der forsøger at få en plads i hovedstyrelsen. Rasmus Enemark på 38 og Maja Grøndal Kvist på 34.

Formand for Esbjerg Lærerforening og kandidat Kenneth Nielsen giver Sauer ret i, at langt de fleste har et solidt bagland. Men han mener, at det netop betyder, at kandidaterne kan være gode bindeled i foreningen.

Følg valgkampen på folkeskolen.dk

Det er medlemmerne af Danmarks Lærerforening, der afgør, hvem der skal repræsentere dem i hovedstyrelsen. Afstemningen kommer til at foregå elektronisk. Alle stemmeberettigede får tilsendt et valgkort og kan stemme fra den 24. november på dlf.org

Sidste frist for at afgive sin stemme er den 6. december inden klokken 16. Der skal vælges 20 medlemmer til hovedstyrelsen. Hvert stemmeberettiget medlem råder over 20 stemmer, der kan gives til én kandidat eller fordeles på flere kandidater.