Forskning Historie
0   457

Hvad lærere mener om historiefaget

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) ved Aarhus Universitet er gået i gang med en spørgeskemaundersøgelse, der skal vise, hvad lærere i folkeskolen egentlig mener om historiefaget.

»Historie er et mindre fag i folkeskolen. Det fylder til gengæld langt mere i den politiske og fagdidaktiske debat, og der stilles ofte meget store forventninger til, hvad faget skal opfylde såvel fagligt som erindrings- og identitetspolitisk«, siger projektmedarbejder Carsten Tage Nielsen, der står bag undersøgelsen sammen med lektor Claus Haas.

»Men viden om faget på gulvniveau er stort set fraværende, og nye initiativer gennemføres som regel uden evaluering af den hidtidige praksis. Derfor har vi besluttet at tilvejebringe viden om faget set fra lærernes synsvinkel. Deres stemme er nemlig helt overhørt i debatten, men ikke desto mindre nødvendig, når faget skal udvikles«, forklarer han.

Undersøgelsen skal efter planen være færdig i begyndelsen af 2012.

Artiklen fortsætter under banneret

Den hører under et større forskningsprojekt på DPU ved navn »Dannelse og kulturarv i globaliserede samfund«, som i øvrigt just har sendt en bog på gaden, nemlig »Ret til dansk. Uddannelse, sprog og kulturarv«. Den er udkommet på Aarhus Universitetsforlag i den såkaldte Asterisk Serie, der leverer forskningsbaseret viden om pædagogiske emner.

Claus Haas, Anne Holmen, Christian Horst og Bergthóra Kristjánsd´ttir (redaktion): »Ret til dansk. Uddannelse, sprog og kulturarv«. Aarhus Universitetsforlag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.501 andre er allerede tilmeldt