0   78

Tidlig indsats giver et bedre liv

En tidlig pædagogisk og social indsats over for såkaldte truede børn giver bonus - ikke kun skolemæssigt, men i høj grad også i form af et bedre og sundere liv på lang sigt, viser et langtidsstudium fra Chicago, USA.

Studiet har fulgt 1.539 fortrinsvis sorte børn af fattige familier, der i 1980'erne deltog i Child-Parent Center-programmet, der omfatter forskole for de yngste børn, undervisning, støtte og aktiviteter for børnene de første år i skolen samt undervisning af forældrene. Programmet tager fat i truede børn allerede i tre-fireårsalderen. I sammenligning med en kontrolgruppe og under hensyn til en række andre faktorer har de børn, der fik tidlig hjælp, højere skolegennemførelsesprocent, længere uddannelseslængde, og de har i større omfang end kontrolgruppen fået job, som omfatter den i USA så vigtige sundhedsforsikring. Færre unge blandt forskoledeltagerne end blandt kontrolgruppen har været fjernet fra hjemmet, færre har været arresteret, færre er dømt for forbrydelser, og færre har haft depressioner, lyder nogle af resultaterne. For nylig har forskerne offentliggjort en artikel om, hvordan det er gået børnene fra 19- til 24-års-alderen.

Artiklen fortsætter under banneret

»Vi har fundet bevis på, at deltagelse i programmet videre ind i de yngste skoleklasser hænger sammen med større velfærd som voksne. I forhold til støtte af kortere varighed betyder deltagelse i programmet i fire til seks år højere uddannelsesniveau, højere grad af fuldtidsbeskæftigelse, mindre behov for hjælp fra det offentlige og lavere forekomst af tvangsfjernelse og voldelige forbrydelser«, skriver forskerne i en artiklen i Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Den nyeste og ældre artikler om Chicago Longitudinal Study kan læses på archpedi.ama-assn.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt