Lærer til lærer
0   557

Ruderne dugger af entusiasme

Begejstringen og glæden er malet i ansigtet på de 500 unge mennesker. Der knokles og samarbejdes om et vigtigt emne, ”Fødevarer med omtanke”.

Vi er til First Lego League-projektet ”Food Factor". Vi er på Ingeniørhøjskolen i Ballerup, hvor de mange unge mennesker fra omegnens skoler skal få deres robotter til at kvalitetssikre vore fødevarer. Der kan være angreb fra insekter og smådyr, uheldig opbevaring og transport, brug af problematiske tilsætningsstoffer samt dårlig hygiejne under produktion og forarbejdning. Robotterne skal f.eks. klare en majshøst, friske fødevarer og 11 andre fødevareopgaver. De har arbejdet med deres robotter i 8 uger, og nu er vi så på dagen, hvor deres arbejde skal bedømmes af et dommerpanel. Kammeraterne hepper vildt højt på deres holds præstationer, og de mange forældre og lærere holder sig ikke tilbage, når holdene ’Fastfooders’, ’Keep The Planet Cool’, ’De Vilde Kaniner’, ’Team Ninja Bakers’, ’For lækker til Fødevarer’ - er i ilden.

Et andet sted i bygningen fremlægger de unge mennesker deres visioner i forhold til, hvordan vi i fremtiden kan bruge teknik og økologi hånd i hånd i forhold til en bæredygtig fødevareproduktion. Holdene fremfører for et dommerpanel deres indhentede viden om, hvordan økologi, teknologi og etik bør spille ind i fødevareproduktionen.
Med powerpoint-shows, sang og dans, flotte plancher formår det ene hold efter det andet at klargøre deres tanker om tungmetaller og fiskeri, slik uden tilsætningsstoffer, gensplejsede tomater og veje til mere økologisk fødevareproduktion.
Vi oplever i dette menneskehav af unge og tilskuere en entusiasme, et sammenhold, en kreativitet, der tydeligvis begejstrer tilskuerne. Tilstedeværende lokale erhvervsfolk og politikere er imponerede: ”Det er undervisning, når den er bedst”, siger én - men de unge mennesker sanser næppe de rosende bemærkninger. De har travlt, deres øjne funkler, og varmen fra deres røde kinder får duggen til at sætte sig på de store vinduer. ”Man bliver hvad man spiser”, siger en forældre og glæder sig over disse unges indsigt og visioner.
”Jeg er stolt over, hvad ungdommen viser os i dag”, siger projektleder Janne Schwaner. Niels Erik Parbst og Jens D. Sonne fra Ingeniørhøjskolen nikker samstemmende.

Nogle af vinderne skal nævnes – men alle var vindere denne eftermiddag!!!!
1. First Lego League Champions (robotkørsel + temafremlæggelse): 6.b Egebjergskolen, Ballerup
2. Robotkonkurrencen, 1. præmie: 7.x Herstedvester Skole, Albertslund
3. Teknologiprisen (konstruktion): 7.c Østerhøjskolen, Ballerup
4. Samarbejdspris: 7.c Hedegårdsskolen, Ballerup.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
780 andre er allerede tilmeldt