Mobiltelefonen blev et effektivt redskab for den amerikanske specialelev.

Elev afslører lærerens mobning med sin mobiltelefon

Ikke engang forældrene troede på deres 15-årige søn, da han fortalte, at han blev mobbet af sin lærer på sin amerikanske specialskole. Men en dag lykkedes det ham at optage de fornærmende kommentarer og nedsættende bemærkninger med sin mobiltelefon.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Julio Artuz går i en klasse for elever med særlige behov på Bankbridge Regional School i New Jersey i USA. Da ingen troede på, at han blev mobbet af læreren, måtte han skaffe beviset, skriver Berlingske på baggrund af en artikel i avisen Huffington Post.

"Lad være med at kalde mig speciel", siger Julio Artuz til sin lærer på videoen.

"Hvad? Åh, Gud! Fucking… Hvad står der på skiltet, der hænger foran på skolen? Specialundervisning", vrænger læreren og holder en finger op for sin tinding for at indikere, at Julio Artuz må være skør.

"Bare lad være med at kalde mig speciel", gentager Julio Artuz.

"Jeg siger lige, hvad jeg har lyst til. Kan du ikke lide det? Bare ærgerligt", svarer specialklasselæreren. 

Læreren er suspenderet, mens skolen undersøger sagen 

Læreren fortsætter med at håne den 15-årige elev igennem halvandet minut og truer til sidst med at give ham "en røvfuld, som varer fra nu og til evig tid, indtil jeg er 80 år gammel".

"Lad være med at true mig", siger Julio Artuz.

"Hvad vil du gøre ved det? Hvad vil du gøre ved det? Som om, jeg er bange", svarer læreren.

Julio Artuz kunne dog godt gøre noget ved det. Da han viste videoen til sine forældre og til skolen, blev læreren suspenderet fra skolen, som nu undersøger sagen.

I et interview med tv-stationen NBC10 siger Julio Artuz, at lærerens mobning får ham til at føle sig som affald, og i indslaget kalder David Arnold, der har gjort det til sit speciale at repræsentere elever med særlige behov, episoden for skuffende.

"Det eneste, eleven lærer, er, at ubehagelig opførsel er svaret", siger han. 

Se ydmygelsen af den 15-årige elev

Ifølge Huffington Post er det langt fra det eneste eksempel på, at lærere fra specialskoler har ydmyget elever.

Du kan se Julio Artuz' optagelser af lærerens mobning via såvel Berlingske som Huffington Post via Ekstra til højre for denne artikel.

Læs mere

Berlingske.dk

Huffington Post

Powered by Labrador CMS